Nederlandse Antillen

Reisgids

Reistips

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Nederlandse Antillen image

Anguilla, Wow!

Nederlandse Antillen
Noord en Midden Amerika
DaphneLange

Anguilla, Wow!

Anguilla, de meeste mensen kennen het niet of hebben er ooit eens iets over gehoord maar weten eigenlijk niet waar het ligt. Nu is dat natuurlijk ook helemaal niet belangrijk maar het is toch wel een erg mooi pareltje in het Caribische gebied. Daarom vertel ik je hieronder hoe je er komt.

Ga je binnenkort toevallig op vakantie naar Sint Maarten? Nou, dat is sowieso al fijn maar het mooie is dat je Anguilla dan al bijna aan kunt raken!
Je zit namelijk om de hoek van dit prachtige eiland.
Ga eerst even bijkomen en de dingen doen op Sint Maarten die je op het programma hebt en als je na een paar dagen alles hebt gezien en gedaan is de tijd aangebroken om over te varen naar het paradijs. Want echt, dit moet je op je “travel to do list” zetten.

Dit eiland is er eentje uit de boeken! Zo eentje waar je over kunt dagdromen als het hier in Nederland met bakken uit de lucht komt vallen.
Als je denkt aan een cocktail op een wit strand met knisperend helder water en palmbomen dan zit je hier zekers te weten goed. Vergeet de foto’s van Pinterest! Hier maak je ze zelf.
En nog mooier ook! Het leven is hier ontspannen en de locals zijn vrolijk. Langs de gehele kust vind je diverse schitterende witte zandstranden en de gekleurde Caribische huisjes vormen de rest van het beeld.

Vanaf 08:15 AM vertrekt er elke 30 – 45 minuten een ferry vanuit Marigot, de Franse kant van Sint Maarten. Voor $25,- koop je een ticket, de tocht duurt ongeveer 20 minuten. Appeltje eitje dus. De laatste ferry vertrekt om 07:00 PM. Ben je al op Anguilla en wil je terug naar Sint Maarten, dan kan dit vanaf 07:30 AM. Om 06:15 PM gaat de laatste ferry.
Kijk als je daar bent even naar het schema want dit kan natuurlijk gewijzigd zijn.

Loop je van de ferry af dan heb je al meteen de mogelijkheid om een scooter of auto te huren. Zelf kozen we voor een auto, omdat je zo wat makkelijker het eiland rond kunt en dus (nog) meer kunt zien. Het eiland is niet heel groot dus met de scooter is het ook goed te doen alleen moet je dan keuzes maken in wat je wilt zien en doen die dag.

Het leuke is dat je op het eiland maar heel weinig toeristen tegenkomt, misschien had het er ook mee te maken dat we er in november waren, maar het kan ook zijn dat niet veel toeristen weten dat dit eiland zo ongelofelijk mooi is en dus niet overvaren! Maar hoe minder hoe leuker! Toch?

Shoal Bay East was wel het mooiste stukje op het eiland, we hadden het strand, wat oneindig leek, bijna voor onszelf, op een aantal locals na. Een perfect spierwit poeder zandstrand, het doet bijna pijn aan je ogen! En dan dat water! Oi. Zo helder, mooi aquablauw en heerlijk op temperatuur en het plaatje was compleet met een blauwe lucht met her en der een klein wit wolkje, het zonnetje en de palmbomen. Na optimaal in de genietstand te hebben gezeten, echt, je had me hier gewoon achter kunnen laten, zijn we verder gereden langs verschillende mooie baaitjes.

Daarna was het tijd voor een lekkere lunch met rumpunch, dit hebben we gedaan bij het Straw Hat Restaurant bij Meads Bay. Dit was ook een feestje, dat uitzicht alleen al maakt alles goed.
Zo wil ik elke dag wel lunchen, volgens mij kan ik daar wel aan wennen!

Daarna touren we verder naar Rendezvouz Bay, tja, of je het wilt geloven of niet, maar ook dit strand kan zo gebruikt worden voor een Fa of Bounty reclame …. daar zou ik me zelfs vrijwillig voor aan willen melden, alleen ik ben bang dat ze me dan nog niet willen, maar goed, dat terzijde (dromen mag!).
Je zult hier wonen …. zucht …. Het is overal even mooi, echt hééééééél mooi! En dat is zonder overdrijfs!

De mensen die hier wonen zijn laid-back en allemaal vrolijk! Tja, dat snap ik wel als je hier woont! Dan zou ik me ook nergens druk om maken! Ze leven echt in het nu, dat zouden meer mensen moeten doen op deze wereldbol.
Er hangt een fijne, warme Caribische sfeer waar je je meteen goed bij voelt.
Overal klinkt mooie muziek, zo’n deuntje wat echt bij deze eilanden hoort, langs de weg staan mooie gekleurde food trucks waar je een hapje kunt eten, als ze open zijn tenminste, ook dat is maar net hoe het uitkomt! Heerlijk toch? Het eiland is ook erg veilig en voelt meteen vertrouwd aan.

Dus je weet het, ben je op Sint Maarten dan moet je zekers een dagje, twee mag ook, naar Anguilla.

Veel plezier alvast, fijne vakantie enne vergeet je bikini/zwembroek & zonnebril niet! Laat je even weten hoe het was?

Foto's

354d0.jpg
354d0.jpg
DaphneLange
30b58.jpg
30b58.jpg
DaphneLange
19761.jpg
19761.jpg
DaphneLange