Montserrat

Het Caribische eiland Montserrat maakt deel uit van de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen in Midden-Amerika. In 1493 werd het ontdekt door Chistoffel Columbus, die het eiland vernoemde naar de berg Montserrat vlakbij Barcelona, Spanje. Op Montserrat staat de Soufrière Hills-vulkaan, die zeer actief is. Een flinke uitbarsting liet een groot deel van het eiland verwoest achter waardoor tweederde van de bevolking moest vluchten. In tegenstelling tot een sporadische uitbarsting, zoals bij veel vulkanen, barst de Soufrière eens in de paar jaar uit. Soms zijn dit kleine uitbarstingen, soms grotere. Het eiland is in twee zones verdeeld. De veilige zone in het noorden is bewoond en toegankelijk, maar de afgesloten zone van het zuidelijke deel is niet langer bewoonbaar. Wel kun je hier excursies naartoe maken, waarbij de vulkaan vanaf ‘veilige’ afstand te zien is. Het eiland is dus geschikt voor de ondernemende, avontuurlijke reiziger die zich door het gevaar voor uitbarstingen niet uit de weg laat slaan.

Informatie over Montserrat

Populaire highlights van Montserrat

Alle highlights van Montserrat

Beste foto's & tips van Montserrat

Hier is te zien wat een vulkaan kan veroorzaken. De hele hoofdstad van Montserrat is onder lava verdwenen en veranderd in een spookstad.

>>

vanaf de zee kijk je naar een doods gebied terwijl de as neerdwarreld omdat de vulkaan weer acties is.

>>

In 1995 werd tweederde van het eiland door een reeks erupties van de vulkaan overspoeld. De jaren er na zijn er nog tal van erupties geweest. In 2006 spuwde ...

>>

Praktische informatie over Montserrat

Kaart van Montserrat en omgeving