Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

De snelste manier om vanuit Yucatan te reizen naar Caye Caulker in Belize

Yucatan,
Mexico


De afgelopen periode heb ik op verschillende fora's gelezen dat mensen die op reis zijn in Yucatan het eiland Caye Caulker in Belize willen bezoeken. Voor mensen die in dit in de toekomst ook willen doen: als je van Playa del Carmen, Cancun of een andere plaats in Yucatan naar Caye Caulker in Belize wilt dan kan dit in één dag. Hoe? Een deel per boot bespaart je super veel tijd!

De meeste mensen weten hier niet van en nemen vanuit Chetumal de bus naar Belize City (duur 3 uur). Omdat je vanuit Yucatan al zeker 9/10 uur bezig bent en je dan laat aankomt in Belize City, kun je boot richting Caye Caulker (duur 45 min.) waarschijnlijk niet nemen (in de avond varen niet of nauwelijks boten richting Caye Caulker) wat betekend dat je de nacht waarschijnlijk doorbrengt in Belize City. Een deel reizen met de boot scheelt je dus veel tijd!

Maar hoe werkt het?

Let op, als eerste meteen het belangrijkste en dus niet vergeten: Ik raad je aan de boottrip van te voren te reserveren en daarbij aan te geven dat je bestemming Caye Caulker is. De eerste boot heeft namelijk San Pedro als eindbestemming. Maar als je het van te voren aangeeft dat je naar Caye Caulker wilt dan staat er een boot voor je klaar richting Caye Caulker.

Neem de vroege bus vanuit Playa del Carmen, Cancun of een andere plaats in Yucatan de bus naar Chetumal (grens Mexico-Belize, reistijd gemiddeld 5/6 uur) zodat je rond 14.30 uur in Chetumal bent. Vanuit hier vertrek je om 15.30 uur per boot met de San Pedro watertaxi (zie voor meer info: [url="http://sanpedrowatertaxi.com/" target="_blank"]http://sanpedrowatertaxi.com/[/url]) naar San Pedro in Belize (reistijd 1,5 uur, snel, goed en betaalbaar). Voordat je vertrekt regelt het personeel alles zaken omtrent je reisvisa. Na aankomst in San Pedro staat er een boot klaar die je naar Caye Caulker brengt (reistijd 30 minuten).

De prijs van de totale boottrip is 37,50 dollar pp. Het is een mooie boottrip en je kunt eerder genieten van de schoonheden van Caye Caulker!

Hopelijk heb ik met deze tip veel mensen aan een kortere reistijd geholpen!

Nog enkele extra tips voor op Caye Caulker:
1. Boek de duikdagtrip naar de Great Blue Hole, lighthouse reef en the aquarium bij Frenchies (betoverend!)
2. Ga barbequen bij Wish Willy's! Gezellig, goed en goedkoop!