Yucatan reisblogs

Rondreis op de Yucatan: 5, San Cristobal de Las Casas

ahamori was er (tot 19 jan 2009) Gepost op 15 feb 112 reacties

Mijn autoroute - Tijdens het ontbijst is vuur in de openhart. Het wordt langzaam warm buiten. Eerst gaan we naar de markt. Zeer folklorisch. Veel indiaanse vrouwen van de dorpen in de buurt van s.c.d.l.c. komen naar deze markt om hun groente, fruit of andere artikelen te verkopen. Ze dragen heel veel spullen mee, plus hun kinderen op hun rug. Soms loopt de man ook mee. Hij gaat vooraan zonder spul. Het is een zware wereld voor een vrouw. Ze hebben traditionale kleding aan. Elk dorp heeft zijn eigen stijl. We kunnen 3 verschillende stijlen van elkaar onderscheiden. Er is een, waar de vrouwen een hele grote zwarte rok dragen van een hele dikke, woll achtige stof. Er is een andere stijl: kleding vol met zwarte - blauwe bloemenprint. In de derde stijl dragen vrouwen een omgevouwen sjaal op hun hoofd. Ze zijn de meest geopend en vriendelijk, de vrouwen van de andere dorpen kijken niet een ons aan.

In de hele dag lopen we rond in s.c.d.l.c. Heel lieve, sfeervolle stadt. Af en toe zie je nog 21 eeuwse hippies ook. Het is opvallend dat de strattstructuur is paralel en verticaal. Smalle straten en veel kevers. Kleine gebouwen staan op de straatkant, grotere gebouwen rond het middenplein van een "hacienda". Er is een kerk die slechts 2 keer per jaar open is en eist wat moeite om zijn mooi overzicht te mogen genieten. Eerst moeten we 280 trappen omhoog!

Op het centrale plein, naast de dom is straatmuziek. Onze kleine begint op de trappen van de kerk te dansen voor groote vreugde van de mexicanen. Een man die (te) dicht bij zit, krijgt zelfs een kusje. Hij is zeer blij en enorm verbaasd!

ahamori Positie 1104 (120 p.) Lid sinds 12-09-2008 Foto's en tips: 22 Blogs: 9 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De wolken hangen nog om 8 uur boven s.c.d.l.c.
blogfoto nr. 2
De indiaanse vrouwen dragen traditionele kleding en ze zijn klein. De oudere vrouw op de foto is ca 140 cm
blogfoto nr. 3
De indiaans kinderen hebben ook geen makkelijke jeugd. Deze twee moesten met elkaar vermaken terwijl hun moeder zelfgemaakte kettingen aan de touristen probeerde te verkopen.
blogfoto nr. 4
Straatbeeld
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Rondreis op de Yucatan: 9, Xpuijl - Chetumal
4 0
Gepost op 11 juni
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 8, Palengue - Xpuijl
2 0
Gepost op 30 maart
Mexico Yucatan
Rondreis op de Yucatan: 7, Palengue
4 1
Gepost op 29 maart
Mexico Yucatan

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Wat leuk! Ik ben heel blij dat je ons verhaal leuk vindt. Geeft mij extra motivatie `s avonds achter de pc zitten om een extra portie resivehaal af te leggen :)

Als je meer practische info wil hebben over hotels etc, vraag rustig aan ik heb nog alle adressen.

Groeten,
Annamária

PS: Goed idee de kinderen met te nemen! We hebben overal extra aandacht en vriendelijkheid gekregen omdat we een blonde jongen bij ons hadden!

Door: • Geplaatst op

Ik ben zo aan het genieten van jouw blog. Wij gaan de reis van de zomer maken met twee blonde dochters. Wel wat ouder dan jouw blonde zoon, dus dat wordt weer een hele andere ervaring. We kunnen bijna niet wachten en daarom volg ik jouw blog met veel plezier. Geniet van je reis, het zijn de goede dingen in het leven.
Hartelijke groetjes,
Monica

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.