Yucatan Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Yucatán, Mexico

Gepubliceerd: 27 aug 2012
0

Yucatán mag dan wel een van de meest toeristische stukjes van Mexico zijn, het heeft nog lang niet al zijn geheimen prijsgegeven. Het schiereiland is en blijft een magisch stukje aarde volop Mayaruïnes, dichte jungle en fabelachtige stranden. Niemand ontsnapt aan zijn betovering.

Columbus Travel
Columbus Travel


Tekst Jurriaan Teulings Fotografie Beto Adame

Maya magic

Het is twee uur ’s nachts als we de diep in de jungle van Calakmul de hoogste piramide van het Mayarijk beklimmen. Om ons heen mengt het amok van een groep slingerapen zich met een symfonie van krekels. Terwijl we de door de volle maan verlichte trappen bestijgen, worden we gegrepen door de magie van het moment. Vijftig kilometer en elf eeuwen van de moderne beschaving verwijderd, vijfenvijftig meter de lucht in. Eenmaal boven is het uitzicht over de jungle in het zilveren maanlicht letterlijk adembenemend. Een oceaan van gebladerte strekt zich uit tot aan de sterren aan de horizon. In de boomtoppen tekent zich het silhouet af van een uitgestrekte spookstad, bedekt onder een groene deken van duizend jaar vergetelheid.

Ik weet niet precies hoe lang ik met open mond heb zitten staren als de betovering wordt gebroken door Luis, een lifter die we in het binnenland van Yucatán hebben opgepikt. Hij wenkt mij en fotograaf Beto naar een stenen zuil aan de voet van de piramide. In het daglicht hadden we in het hevig geërodeerde oppervlak weinig herkenbaars kunnen bespeuren. Maar nu Luis het licht van zijn lantaarn schuin langs het reliëf schijnt, springen uit het spel van licht en schaduw ineens de contouren van een fiere Mayaheerser naar voren (...)

Lees het volledige artikel in Columbus Magazine Editie 22

Klik om te kijken of de papieren editie of de digitale editie nog beschikbaar is. 

deel dit artikel met je vrienden:
Meer Mexico artikelen
Reportage
5 heerlijke stranden voor op je bucketlist

01 jun 2017, Sommige stranden zijn niet alleen lekker maar ook onvergetelijk. Onze favoriete vijf relaxplekken aan zee op een rijtje. Waar ben jij al geweest?

0
Blog
Blog van de week: een onaangename verrassing

25 dec 2015, Elke week kiest Columbus Travel de blog van de week uit de blogberichten van onze community. Deze keer geen rozengeur en maneschijn voor Reisreporter neretslok, maar botte pech.

0
Reportage
Onbekende droomplekken van de Mexicaanse Yucatán

10 dec 2015, De Yucatán mag dan wel een van de meest toeristische stukjes van Mexico zijn, het heeft nog lang niet al zijn geheimen prijsgegeven.

0

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.