Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yucatan image

Rondreis op de Yucatan: 8, Palengue - Xpuijl

Yucatan
Mexico
Ahamori

Rondreis op de Yucatan: 8, Palengue - Xpuijl

Mijn autoroute - Vandaag rijden we naar Xpuijl. De Mexicanen zijn druk bezig met het aanleggen van de nieuwe snelweg. Er zijn nog geen strepen of vangrail en het beton is nog niet overal aangelegd maar de bushaltes staan in de kleuren van de regenboog klaar voor de aanstaande buspassagiers.

Ons hotel staat naast de weg. Het is gebouwd voor werkers van de snelweg maar biedt alles voor een goede nachtslaap en er zijn toekans in de tuin.

We hebben nog tijd voor zonondergang om de piramiden van Xpuijl te bekijken. Dave is al bezig Donát in de auto te zetten. Gelukkig vraagt de vrouw van onze familie eerst de eigenaren van het hotel hoe ver de piramiden van Xpuijl zijn. Ca 200 meter in de overkant van de straat. Misschien kunnen we beter lopen, toch ?

Er zijn slechts 3 grote piramiden (in een stijl wat we hebben nog niet gezien), maar we zijn alleen en we kunnen op alles klimmen. Hier was de slaapkamer, hier de keuken. Wil je een kopje koffie? Speelsgewijs ontdekken.

s`Avonds eten we in het restaurant van het hotel. Het is heerlijk en nieuw. Kaas met een onbekende herkomst in een fajita met een saus van cacao.

Foto's

b04f2.jpg
b04f2.jpg
Ahamori