Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yucatan image

Rondreis op de Yucatan: 7, Palengue

Yucatan
Mexico
Ahamori

Rondreis op de Yucatan: 7, Palengue

Mijn autoroute - Het is tijd de piramides van Pelangue te ontdekken. Het entreegeld wordt twee keer gevraagd (eerst voor het Nationale Park en daarna voor de ruines) maar het is weer waard. De aantalen van de toeristen zijn toegenomen vergelijken met Uxmal, maar ver niet zo veel als in Chitzen Itza was. De piramiden staan op een open gebied dicht bij elkaar omarmd met de jungle daardoor het gebied goed overzichtelijk en heel mooi compact is.

Het is veel te beleven en te zien! Donát met zijn klein zaklampje gaat eerst de "mummy" graven ontdekken. En hij klimt. 4 piramiden totaal, daarna pas heeft hij genoeg. We krijgen niet genoeg er van. In eens is het stil. Tot nu toe was een onopmerkelijk achterlawaai. Later komen we achter dat ze bezig zijn met hoogdruk water apparaten de piramiden schoon te maken. Apart. Is dat echt goed voor de stenen?

Het volgende bezoekobject van ons is Misol Ha. Een waterval. Een heel grote waterval. Het water valt in ca 40meter in een meertje. Op een looppadje kun je achter de waterval komen. Als je dapper genoeg bent kun je nog verder, tot een grot klimmen. We zijn natuurlijk dapper en nieuwsgierig genoeg. De stenen zijn bedekt met vochtig mos en het water stroomt tussen de stenen door. Het is eigenlijk levensgevaarlijk. Maar het avontuur stopt niet bij de mond van de grot. Daar staat een jonge "ondernemer" die voor 10 peso rondleiding geeft in de grot waar een deel van het water doorstroomt. We lopen in het water tussen de rotsen. Gelukkig heeft Donát waterschoentjes aan, wij niets. En we zien ook bijna niets want alleen onze gids en Donát hebben zaklamp. In het eind is een binnenwatervalletje en vleermuizen. Echt een Halloween sfeer, hoeh hoeh!

We komen gelukkig in een stuk uit (wel met gestoten voeten) en gaan we naar benden om een duikje in het meer te nemen. Het is ijs koud! En kristal helder. Kleine, vriendelijke visjes zwemmen rond ons. We zien een tiener Mexicaanse jongen die de hele meer doorzwemt met de zelfde manier als een hond! Bizar.

In het eind van de middag genieten we van het zwembad van het moederhotel van ons hotel. We zijn alleen, heerlijk. De receptionist regelt de volgende accommodatie voor ons. Zijn Spaans is toch beter dan van mij. We bestellen een Tequila Sunrise. Lekker, ondanks dat er geen tequila in zit.

Vanavond gaan we naar het populairste restaurant van deze buurt. Niets voor niets. Het eten is traditioneel maar heel erg lekker. Absolute aanrader.

Foto's

016e5.jpg
016e5.jpg
Ahamori
df296.jpg
df296.jpg
Ahamori
9223b.jpg
9223b.jpg
Ahamori