Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yucatan image

Rondreis op de Yucatan: 5, San Cristobal de Las Casas

Yucatan
Mexico
Ahamori

Rondreis op de Yucatan: 5, San Cristobal de Las Casas

Mijn autoroute - Tijdens het ontbijst is vuur in de openhart. Het wordt langzaam warm buiten. Eerst gaan we naar de markt. Zeer folklorisch. Veel indiaanse vrouwen van de dorpen in de buurt van s.c.d.l.c. komen naar deze markt om hun groente, fruit of andere artikelen te verkopen. Ze dragen heel veel spullen mee, plus hun kinderen op hun rug. Soms loopt de man ook mee. Hij gaat vooraan zonder spul. Het is een zware wereld voor een vrouw. Ze hebben traditionale kleding aan. Elk dorp heeft zijn eigen stijl. We kunnen 3 verschillende stijlen van elkaar onderscheiden. Er is een, waar de vrouwen een hele grote zwarte rok dragen van een hele dikke, woll achtige stof. Er is een andere stijl: kleding vol met zwarte - blauwe bloemenprint. In de derde stijl dragen vrouwen een omgevouwen sjaal op hun hoofd. Ze zijn de meest geopend en vriendelijk, de vrouwen van de andere dorpen kijken niet een ons aan.

In de hele dag lopen we rond in s.c.d.l.c. Heel lieve, sfeervolle stadt. Af en toe zie je nog 21 eeuwse hippies ook. Het is opvallend dat de strattstructuur is paralel en verticaal. Smalle straten en veel kevers. Kleine gebouwen staan op de straatkant, grotere gebouwen rond het middenplein van een "hacienda". Er is een kerk die slechts 2 keer per jaar open is en eist wat moeite om zijn mooi overzicht te mogen genieten. Eerst moeten we 280 trappen omhoog!

Op het centrale plein, naast de dom is straatmuziek. Onze kleine begint op de trappen van de kerk te dansen voor groote vreugde van de mexicanen. Een man die (te) dicht bij zit, krijgt zelfs een kusje. Hij is zeer blij en enorm verbaasd!

Foto's

e8edd.jpg
e8edd.jpg
Ahamori
e766f.jpg
e766f.jpg
Ahamori
1bf37.jpg
1bf37.jpg
Ahamori