Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yucatan image

Rondreis op de Yucatan: 4, van Villahermosa naar San Cristobal de Las Casas

Yucatan
Mexico
Ahamori

Rondreis op de Yucatan: 4, van Villahermosa naar San Cristobal de Las Casas

Mijn autoroute - Na het rijke ontbijt gaan we richting het park Museo La Venta waar de groote steenhoofden staan. Ze waren gevonden tijdens het zoeken naar olie op een gebied waar deze steen niet voorkomt. Ze zijn heel oud, en net als de piramides van Gisa zijn ze een raadsel: hoe konden de mensen in die tijd deze steen transporteren? Ze zijn zeer imposant, maar de omgeving waar ze neergezet zijn ook. Een klein jungle in het haartje stadt. We zijn geamuseerd. Ook door leuke dieren die komen naar onze benen toe. Gelukkig kan die enorme aligatoor dat niet doen. Voor hem zou je niet kunnen zingen: Snappy, snappy das kleine krokodil....

Volgens het Moon reisboek is de weg van Villahermosa naar S. Cristobal d.L. Casas duurt slechts 2 uur. Het was totaal 5. Het was onsettend mooi en afwisselend: eerst bananeplantages, daarna heuwels en later grote bergen met ene kant vochtige jungel en de andere kant met pinea bossen en zon. Soms ook geen weg, de regen heeft alles weggespoelt. Met de buldozer de steen platmaken, en Kees is klaar, iedereen mag verder.

Maar het was ook veel te lang, zeker voor de kleine. Na 2 uur rijen gaan we stoppen in een klein dorp die ook stopplaats van de lokale bussen is. Beetje benen uittrekken en lunchen. Onze blonde zoon is daar het hoogtepunt van de week. Mensen komen uit de huizen om naar hem te kijken.

Net voor de donker komen we aan S. Cristobal d.L. Casas. Eindelijk! Hotel prima, kamer koud. Zeker s`nachts. Buten 12 grade, binnen 15. Effe wennen.

Foto's

dd9b7.jpg
dd9b7.jpg
Ahamori
df871.jpg
df871.jpg
Ahamori
cb380.jpg
cb380.jpg
Ahamori