Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yucatan image

Rondreis op de Yucatan: 1, van Cancun naar Merida

Yucatan
Mexico
Ahamori

Rondreis op de Yucatan: 1, van Cancun naar Merida

Mijn autoroute - Deze reis is al 2 jaar geleden gemaakt maar ik raad iedereen aan om onze reis te volgen. Absoluut de moeite waard! Volgens ons is deze trail nog beter wat een paar nummer geleden in Columbus stond! Wie weet krijgt nog iemenad de zin om zelf op onze trail te lopen.

Na 11 uur vliegen met onze 3 jarige (Donát) en na een turbulente / slapeloze nacht zijn we klaar om onze reis op de Yucatan te beginnen. Vandaag gaan we eerst naar Chitzen Itza. We hebben belooft aan Donát dat we gaan de piramiden ontdekken. Ter plek is hij een beetje telleurgesteld dat hij mag nergens opklimmen. Ik ook. Het is heel mooi, maar iets te veel toeristen en iets te veel verkopers. Misschien de laatste zijn zelfs nog irritanter.

In de motregen gaan we richting Izlamal. Overal rustig op de wegen. Waarvandaan kwamen dan zo veel toeristen? De kerk en het fort mooi okergeel. Het uitzicht is ook mooi. Als je niet goed oplet valt niet eens op dat een kleine piramide ook in de stat staat! Donát maakt daarna een compleet danshow met een fles water op het pleintje, midden in het centrum. Gelukkig vinden de mexicanen hem leuk.

Door de regen is er file op de wegen naar Merida. We vinden toch onze accomodatie op tijd. En wat is het beeldschoon! Met smaak ingerichte appartementen met zwembad en veel planten midden in de stadt. Tijdens het lopen naar een restaurant stopt het regen en beginnen de vogels te zingen. Veel. Heel veel. Het is niet te geloven! Fantastisch. Ik vind Merida al heel leuk!

Foto's

22173.jpg
22173.jpg
Ahamori
84147.jpg
84147.jpg
Ahamori
9c282.jpg
9c282.jpg
Ahamori