Yucatan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Yucatan image

Mexico, Belize en Guatemala

Yucatan
Mexico
Marscham

Mexico, Belize en Guatemala

Voordat we aan onze reis begonnen hadden we nog niet bedacht hoe we het zouden eindigen.

We zagen een goede aanbieding voor Cancun en de keuze was snel gemaakt, eindelijk naar de zon!

Eerst lekker 2 dagen luxe aan het strand in Cancun, genieten van Fajitas en Margaritas en één van de mooiste stranden ter wereld. Toen door naar Playa del Carmen voor nog een weekje strand tussen het massa toerisme!

Vervolgens met de bus naar Tulum waar we de eerste Maya tempels bekeken hebben. In Tulum zelf ligt een tempel die vroeger weinig waarde had, maar met een mooie ligging aan de azuurblauwe zee. En naar Coba, tempel complex met een mooie ligging in de jungle. Hier ligt ook nog de hoogste tempel die nog beklommen mag worden! Heerlijk bij 35 graden...

We hadden van andere reizigers goede verhalen gehoord over Belize en Guatemala. Na het bekijken van onze opties dachten we, waarom niet!
Met de bus en met de boot kwamen we aan op het eiland San Pedro in Belize (hier ging het liedje La Isla Bonita van Madonna over). Dit was een erg toeristisch eiland, vooral erg populair bij Amerikanen. De dag daarna zijn we in een klein bootje verder gevaren naar Caye Caulker. Een klein eilandje met zandpaadjes, zonder auto's en alleen maar golfkarretjes. Er was geen strand maar wel steigers van waar je het hele heldere water in kan.

Het motto hier is 'Go Slow!' Dat hebben we dan ook maar gedaan en zijn hier een week blijven plakken. Wel wat fikse stortbuien gehad, maar dat was met die enorme hitte en vochtigheid wel lekker!
Ik ben nog een dag gaan duiken naar de bekende 'Blue Hole'. Middenin de zee een soort krater, een rond gat. Hier doken we naar 40 meter diepte waar we langs de rotswand met stalagtieten gingen, in de diepte zagen we veel grote haaien loeren. Was echt een aparte en gave ervaring. Hierna nog 2 mooie duiken langs koraalwanden gemaakt.
Ook zijn Ries en ik nog een dag gaan snorkelen in het Hol Chan marine park.
Lekker dobberen op een zeilboot met wat glaasjes rum-punch en verse ceviche. Veel vissen en koraal gezien, roggen, haaien, schildpadden etc.

Na ons relaxweekje gingen we de bus weer in op weg naar Flores in Guatemala (Nou ja bus... ). Een heel leuk en touristisch plaatsje. Vanuit hier hebben we Tikal bezocht, het grootste Maya-complex in Midden- Amerika. Helemaal verscholen in de jungle kwamen de tempels en piramides tevoorschijn, maar het grootste gedeelte van het complex moet nog opgegraven en gerestaureerd worden! Heel indrukwekkend om te zien hoe zo'n hele stad nog begraven ligt. Ook apen, kolibries, tarantulas en miereneters gezien.

Na dit korte bezoekje aan Guatemala gingen we via de weg en het water weer terug naar Mexico, naar Palenque. Hier sliepen we midden in de jungle, compleet met muggen en ander ongedierte. Ook hier hebben we een tempel bezocht, staat ook op de Unesco werelderfgoed top 10. Net zo indrukwekkend als Tikal maar wat minder mysterieus.

Via onze weg terug naar Cancun moesten we natuurlijk ook nog langs de allerbekendste tempel Chichen Itza. Deze heeft de best gerestaureerde piramide met details maar was wel minder imposant. Inmiddels wel redelijk tempel moe...

Onze laatste daagjes nog naar de grotten/cenotes van Valladolid en op het strand van Playa del Carmen. Toen met vertrouwd Martinair en Transavia via Schiphol naar Alicante. (Op schiphol wel effe lekker broodje filet americain en Hema rookworst gegeten!)

Hier gaan we nog een maandje chillen, WK kijken en fotoboeken maken. Het zal wel even duren voordat we daarmee klaar zijn... De afgelopen 10 maanden een geweldige tijd gehad...ongelofelijk veel gezien en gedaan...jammer dat de tijd zo snel ging...het was Super!

Foto's

26b98.jpg
26b98.jpg
Marscham
26b98.jpg
26b98.jpg
Marscham
72fe8.jpg
72fe8.jpg
Marscham
2a931.jpg
2a931.jpg
Marscham
2a931.jpg
2a931.jpg
Marscham
2a931.jpg
2a931.jpg
Marscham
26b98.jpg
26b98.jpg
Marscham
f37be.jpg
f37be.jpg
Marscham
f37be.jpg
f37be.jpg
Marscham
f37be.jpg
f37be.jpg
Marscham
2a931.jpg
2a931.jpg
Marscham
f37be.jpg
f37be.jpg
Marscham