Westkust Mexico foto's & tips

'504969' door Lione Kolsteren '504969' door Lione Kolsteren

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Got you!

Lione Kolsteren

Soms moet je veel moeite doen voor een foto en ook nog eens heel wat porties geluk hebben. Balancerend zo ongeveer tussen de reling en het raamkozijn van de kajuit, mijn echtgenoot die me aan mijn bikinibroekje vasthield en het schip dat flink heen en weer ging over enorme golven. Dan moet je nog door een zoeker speuren en precies inschatten waar een walvis zou kunnen bovenkomen. En dan heb je ongeveer 2 seconden. Got you!!!!!

'282892' door Rsteeghs '282892' door Rsteeghs

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Donderend water

Rsteeghs

Puerto Escondido is een geweldige surfplek. De golven kunnen soms meterhoog worden en donderen met veel geweld naar beneden. Heel gaaf om te zien, dat watergeweld! Geoefende surfers kunnen zich helemaal uitleven. Beginnelingen kunnen beter aan de kant blijven…

'514503' door neretslok '514503' door neretslok

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Naar Mexico

neretslok

Binnenkort vertrek ik maar eens naar Mexico, nee, dit is geen vroegtijdige onthulling over de Reisreporter van 2015, maar een zelf georganiseerde roadtrip :-). We waren er eerder in 2013, aan de westkust. Dit is San Sebastian del Oeste, een mooi koloniaal kleurrijk stadje, in de staat Jalisco. Helaas is die staat ook al op de lijst onveilige gebieden gekomen, voornamelijk omdat drugsstad Guadalajara in die staat ligt, de 2e stad van Mexico. Hopelijk hebben wij een veilige reis, maar eigenlijk heb ik daar wel vertrouwen in.

'539807' door JMoerkens '539807' door JMoerkens

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Verana: Een Warm Bad

JMoerkens

Verana, gelegen tegen de heuvels rondom de baai van Yelapa, is alleen per bootje te bereiken. Eenmaal op de aanlegsteiger wacht er nog een klim van een minuut of twintig. Gelukkig worden onze koffer gedragen, maar zelfs dán is het nog een pittige onderneming met die temperaturen. Hijgend en puffend ploffen we neer op een bankje in de openlucht bij de receptie. Direct komen er twee dames op ons af, voorzien ons van een drankje, sproeien wat ontspannende geuren om ons heen, en beginnen onze nek te masseren. Daar knap je direct van op. Wanneer we volledig op adem zijn, brengt men ons naar de jungle-suite, een kamer waarin één muur ontbreekt, waardoor je vanuit bed rechtstreeks de jungle inkijkt. De dierengeluiden zijn goed vertegenwoordigd, wat een plek! Wanneer we in de infinity pool duiken, kijken we uit over de baai van Yelapa. Ongelooflijk dat deze oase van rust slechts een uurtje reizen van toeristisch Puerto Vallarta ligt. Verana is een eco- slash boutique hotel, dat zich goed leent voor een honeymoon. Of wanneer je jezelf wat luxe gunt. Goedkoop is het niet, maar het is een onuitwisbare ervaring om hier in de watten gelegd te worden. Je hoeft aan niets te denken. 's Ochtends staat je koffie klaar op je terras. Wanneer je een gezond driegangenmenu eet tijdens diner, worden er tientallen kaarsjes aangestoken in je kamer en de klamboe gesloten. Ik voel me heel erg dankbaar dat ik hier heb mogen verblijven.

'554223' door WilfriedVanderMeeren '554223' door WilfriedVanderMeeren

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Vissers

WilfriedVanderMeeren

Vissers in Mexico, Jalisco, San Patricio trekken boot aan land, geholpen door hun schaduwen :). Voor de zon vertrokken, met de zon terug met de eerste vangst voor de lokale,kleine coöperatieve visafslag. http://melaque2016-2017.blogspot.nl/

'548038' door JMoerkens '548038' door JMoerkens

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

De Pareltjes van de..

JMoerkens

Aan de westkust van Mexico vind je in de prachtige Bahia de Banderas, een baai waarvan men doorgaans alleen de populaire badplaats Puerto Vallarta kent. Aan deze baai vind je echter ook schitterende ongerepte pareltjes, stranden waar je niemand tegenkomt, en in de jungle verscholen dorpjes. Één van deze stranden is bij het dorp Quimixto gelegen. Een fijn zandstrand met direct daar aan grenzend de weelderige groene jungle. Tussen de palmen en fruitbomen vind je eenvoudige huisjes waar de locals nog relatief traditioneel en eenvoudig leven. Wanneer je dit strand bezoekt, moet je beslist ook de wandeling maken naar de Cuale waterval (ongeveer 30 minuten landinwaarts door mooie natuur).

'542004' door JMoerkens '542004' door JMoerkens

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Natuurlijke Douche in

JMoerkens

Ongeveer een uurtje reizen van de toeristische badplaats Puerto Vallarta vandaan ligt een dorp met een totaal ander karakter, Yelapa. Hier lijk je decennia terug in de tijd te gaan. Een langzaam dagritme, kleurige huisjes, een mooi strand met veel vissersbootjes voor de kust. Deze prachtige baai aan de Bahia de Banderas is echt het ontdekken waard. Yelapa zelf kent nauwelijks échte bezienswaardigheden, buiten de natuurlijke schoonheid van de baai en de charme van het dorp en haar bevolking. Er is wél een waterval, vanuit het dorp heel eenvoudig te bereiken middels een wandelingetje van een ongeveer een kwartiertje. De bordjes wijzen je ze de weg vanzelf. Het is geen spectaculaire waterval, maar een lieflijke natuurlijke douche, waarbij het water in een mooi smaragdgroen poeltje neerdaalt.

'540532' door JMoerkens '540532' door JMoerkens

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Privé-Bounty in...Wes

JMoerkens

Bij bounty denk je wellicht al snel aan eilanden. Maar ook langs de westkust van het immense Mexico vind je échte bounty-stranden. Wanneer je vanuit badplaats Puerto Vallarta zuidwaarts afzakt langs de Bahia de Banderas, passeer je talloze droombaaien, met fijn zandstrand en kraakhelder water. Bij sommige stranden zijn kleine dorpjes ontstaan. Maar soms vind je er ook helemaal niets of niemand. Door de bootsman werden we naar zo'n volledig verlaten strandje gebracht, waar we een picknick op het strand hadden. We hoorden alleen vogels en de zee, niemand anders was daar.... Het echte bounty-gevoel is fijn, maar wanneer je zo'n plek ook écht voor jezelf hebt voelt het nóg gelukzaliger. De exacte locatie van dit strandje verklap ik uiteraard niet. Dat blijft mijn geheim ;-). Maar wanneer je in de buurt bent: Doe een boottocht en kies je eigen privé-bounty-strandje om aan te meren!

'26611' door evstee '26611' door evstee

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Boulevard Puerto...Va

evstee

Standbeeld van Serge Bustamante op de malecon van Puerto Vallarta

'297912' door Rsteeghs '297912' door Rsteeghs

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Lichtspiegeling

Rsteeghs

In plaats van een luchtspiegeling is dit een lichtspiegeling. Prachtig vond ik het, hoe de kleuren van een gebouw dat aan de rand van het strand in Puerto Escondido staat door het licht werden weerkaatst in het water van de branding. Het lijkt wel alsof het strand in brand staat! Elke dag maakten R. en ik een lange strandwandeling van het ene uiterste van het lange strand - waar wij verbleven - naar het andere uiterste bij het centrum van de stad. Soms om gewoon lekker een stuk te lopen, soms om boodschappen te doen in de winkel of op de levendige markt, soms om een hapje te eten bij een simpel straatstalletje. En altijd ging de camera mee, om momenten als deze vast te kunnen leggen. Het meisje is waarschijnlijk met haar familie een middagje naar het strand gekomen, iets wat veel Mexicaanse families doen, vooral in het weekend. Het strand kan dan overvol zijn en mensen nemen, net als Hollanders, hun hele hebben en houwen mee. Van koelboxen vol met eten tot strandstoelen, kleden en klaptafeltjes. Een erg gezellig en druk gebeuren.

'545250' door JMoerkens '545250' door JMoerkens

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

In de Tuin van Verana

JMoerkens

Wanneer je verblijft in Verana, een luxueus maar kleinschalig eco resort nabij voormalig vissersdorp Yelapa, hoef je het terrein eigenlijk niet eens te verlaten. Zowel de jungle als de prachtige baai van Banderas ligt letterlijk voor je neus. Driemaal daags wordt er een fantastische gezonde maaltijd voor je geserveerd, er is een bibliotheek, een spa en een infinity pool. Er worden ook yoga-sessies gegeven in de vroege ochtend. Hoewel er in de buurt veel te ontdekken valt, is het best een goed idee om één dagje gewoon op het resort in te plannen. Het ligt zo hoog tegen de helling opgebouwd dat je geen andere geluiden hoort dan de junglegeluiden. Er hangt een zeer ontspannen sfeer, waarvan je wel tot rust móet komen. Een dag in je palapa of jungle suite, en in de tuinen van Verana, geeft je nieuwe energie!

'441955' door Lione Kolsteren '441955' door Lione Kolsteren

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Got you!

Lione Kolsteren

Aan een foto is niet te zien hoeveel moeite je er soms voor hebt moeten doen. Zoals bij deze. Balancerend zo ongeveer tussen de reling en het raamkozijn van de kajuit, mijn echtgenoot die me aan mijn bikinibroekje vasthield en het schip dat flink heen en weer ging over enorme golven. Dan moet je nog door een zoeker speuren en precies inschatten waar een walvis zou kunnen bovenkomen. En dan heb je ongeveer 2 seconden. Got you!!!!!

'180046' door geervannesmeed '180046' door geervannesmeed

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Toeristisch Acapulco

geervannesmeed

In de 16e eeuw was Acapulco de haven waar goederen uit China en de Filipijnen binnen kwamen. Na de Mexicaanse Onafhankelijkheidsoorlog kwam er een einde aan de bloeiende handel en raakte de stad in verval, tot de opkomst van het toerisme. Met zijn droomstrand, uitgaansleven en luxe hotels is Acapulco niet alleen voor de eigen bewoners, maar vooral ook voor Amerikanen, een populaire badplaats geworden. Dit toerisme is dan ook heel duidelijk op de foto te zien. Het is een plaats die geschikt is, om je vakantie lekker relaxed af te sluiten.

'485920' door neretslok '485920' door neretslok

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

San Sebastian del...O

neretslok

San Sebastian del Oeste ligt verscholen tussen de pijnbomen en de koffie- en agavenplantages van het Siërra Madregebergte, op 1500 meter hoogte, in de Mexicaanse deelstaat Jalisco. In San Sebastian lijkt de tijd stil te hebben gestaan, of liever gezegd: lijkt de tijd zelfs een stukje teruggedraaid te zijn. De hoogtijdagen van het zilver zijn in San Sebastian voor de Spaanse families, die de zilvermijnen in handen hadden, al lang voorbij. San Sebastian is vandaag de dag een verstild stadje, een levend museum, waar 5.000 mensen wonen. De charme van San Sebastian ligt in haar koloniale verleden. Koloniale huizen, wit gepleisterd met bruine of rode accenten en schots en scheef neergelegde dakpannetjes. Onregelmatige keien op de straten. Overal hangt duidelijk de geur van het verleden. De wandeling door dit stadje is dan ook een aangename ervaring: de oude huisjes, de stilte, bochtige straatjes die steeds opnieuw de vraag oproepen wat er zich achter de volgende bocht bevindt, een mooi authentiek dorpsplein en de onvermijdelijke prachtige kerk. Af en toe zit er een oud mannetje op een bankje, hier en daar kraait een haan.

'543671' door JMoerkens '543671' door JMoerkens

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Smaragdgroene Poel in

JMoerkens

In de Baai van Banderas, ergens tussen Puerto Vallarta en Yelapa, vind je Quimixto; een stoffig dorpje omringd door jungle. Het levensritme lijkt hier laag te liggen, iedereen is vriendelijk en relaxt. De bewoners lijken voornamelijk bezig met hun winkeltjes of met hun paarden. Het dorpje is te bereiken per boot. Vanaf het strand loop je in ongeveer een half uurtje door mooie natuur, om uiteindelijk bij deze Cuale waterval uit te komen. Deze waterval is niet de hoogste, spectaculairste of mooiste waterval die ik ooit zag, maar het stort zich naar beneden in een schitterende smaragdgroene poel. Een prachtig pareltje middenin de natuur. De locals weten deze plek goed te vinden, voor hen lijkt het een plek om zich uit te leven. Er wordt gezwommen in de poel, gedoucht onder de waterval, en van de rotsen naar beneden gedoken. Een heerlijk schouwspel, en het is er niet té druk. Massatoerisme vind je hier al helemaal niet.

'534937' door JMoerkens '534937' door JMoerkens

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Bahia de Banderas

JMoerkens

Bahia de Banderas is een baai, gelegen aan de westkust van Mexico. Aan de helderblauwe wateren is onder andere de alom bekende toeristenstad Puerto Vallarta gelegen. Even verderop vind je echter prachtige verlaten stranden, grenzend aan een weelderige en ongerepte jungle. In kleine dorpjes die soms alleen per boot te bereiken zijn, vind je nog de authentieke levensstijl die al decennialang haast onveranderd lijkt te zijn gebleven. Deze ingrediënten maken deze kustlijn de moeite van het ontdekken waard, ook voor reizigers die graag van de gebaande paden reizen. Niet voor niets heb ik samen met reisjournaliste Ynske dit gebied voor Columbus Travel onder de loep genomen. Je leest er meer over in onze reportage in de eerstvolgende editie van het magazine. De aandacht van de pelikaan en de meeuw heb ik ieder geval alvast ;-)

'484263' door neretslok '484263' door neretslok

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

In Puerto Vallarta

neretslok

De laatste Arie. Deze kwam ik tegen in Puerto Vallarta, aan de westkust van Mexico. Erg vrolijk was hij niet, maar dat kan natuurlijk allerlei redenen hebben.

'110340' door rjvandersteur '110340' door rjvandersteur

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Outstanding sunset

rjvandersteur

Zonsondergang in Acapulco, dat was elke dag weer genieten.

'552577' door Jeanne '552577' door Jeanne

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Te paard naar de...vu

Jeanne

We bezoeken hier het plaatsje Paricutin in de staat Michoacan de Ocampo en gaan te paard naar de gelijknamige vulkaan. Op de ranch werd gekeken naar een passend paard voor de deelnemers aan deze tocht. Een zeer bijzondere ervaring om op een paard deze plek te bezoeken, deels rijden wij door een prairie achtig gebied, dan komen wij dichter bij de vulkaan waar wij het laatste stuk lopend over lavagesteente moeten trotseren. Even vergroten aub.

'334990' door Rsteeghs '334990' door Rsteeghs

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Geld tellen

Rsteeghs

Op de zeer leuke en levendige markt van Peurto Escondido, een mooie badplaats in het zuidwesten van Mexico met een prachtuig langgerekt strand en kleinschalig toerisme, kwamen we dit meisje tegen. Ze zat haar geld te tellen dat ze had verdiend met de verkoop van oorbellen. Ze ziet er lief maar ook een tikje armoedig uit, zo op haar blote voeten op een markt waar de grond niet altijd even schoon is. Hopelijk verdient ze genoeg geld bij elkaar om een paar slippers of schoenen te kopen...

'540285' door JMoerkens '540285' door JMoerkens

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

De Baai van Banderas

JMoerkens

Hoewel de bekende badplaats Puerto Vallarta druk en toeristisch is, vind je op een uurtje rijden hiervandaan een oase van rust. Een kustlijn die sprookjesachtig mooi is, en op sommige plekken nog haast onontdekt lijkt. We zijn in de Bahia de Banderas, oftewel de Baai van Banderas. Langs de kust rondom het rustige maar sfeervolle dorp Yelapa, vind je weelderig groene jungle die rechtstreeks op het strand uitmondt. Soms heb je een strandje helemaal voor jezelf. Hier is het dus een must om een boottocht te regelen die je naar afgelegen plekjes brengt. Neem een lunch mee en picknick op zo'n hidden beach, je krijgt bijna het idee dat je op de set van Expeditie Robinson beland bent. Verana (boutique lodges in Yelapa) verzorgt excursies met de boot, waarbij de kundige gidsen je naar de mooiste plekken brengen van deze fantastische baai!

'328769' door arjenenlucas '328769' door arjenenlucas

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Duiken met zeeleeuwen

arjenenlucas

In Loreto op het schiereiland Baja California kun je duiken bij een zeeleeuwenkolonie. Vooral de jonge zeeleeuwen zijn erg nieuwsgierig en zwemmen als acrobaten om je heen, terwijl je afstand houd van de grotere volwassen mannetjes en vrouwtjes. Een geweldige ervaring!

'522632' door Jeanne '522632' door Jeanne

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Voormalig piratenoord

Jeanne

Aticama Playa is gelegen in de omgeving van N.P. San Blas. Deze strandplaats ligt aan de Pacific Coast. Dit deel van de kust (Riviera Nayarita) heeft één van de breedste stranden van Mexico. In de koloniale tijd was dit een toevluchtsoord voor piraten. Sinds een jaar of tien hebben expats vanuit Canada en de VS zich hier gevestigd. Hun huizen zijn zodanig gebouwd dat ze een schitterend uitzicht hebben op de Atlantische Oceaan.

'491926' door Suuzer '491926' door Suuzer

MexicoWestkust Mexico

MexicoWestkust Mexico

Stairway to heaven...

Suuzer

Puerto Vallarta is een gezellige badplaats gelegen aan de Stille Oceaan, in de staat Jalisco aan de westkust van Mexico . Alleen het oude deel van de plaats doet echt Mexicaans aan. Het is een badplaats aan een van de grootste baaien ter wereld, de Bahia de Banderas. Wij logeerden buiten deze stad en zijn hier een middagje geweest, te druk, te toeristisch, veel Amerikaanse invloeden. De boulevard vond ik wel leuk met de prachtige beelden aan zee, en we hebben er heerlijk gegeten! een scan...