Yucatan - Tulum

'489480' door iris89 '489480' door iris89

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Kosteloos zwemmen met

iris89

Vanuit het strand zwemmend naar de schildpadden? Dat kan in Akumal! Wat een unieke ervaring. We kwamen aan bij het strand en hadden ons eigen snorkel setje meegenomen. We liepen de zee in en een paar meter verder zagen we de eerste schildpadden al! Sommige schildpadden zijn wel 70 cm lang. Je zwemt er ongeveer 2 meter boven, dus je kan alles tot in de detail bekijken. Ook hebben we meerdere pijlstaartroggen in het water gezien! Tip: Boek geen excursie!!!! Je ziet vele mensen een excursie boeken en zij gaan precies hetzelfde stukje af wat jij makkelijk zelf kunt doen. Ook flippers heb je echt niet nodig, je kunt dit makkelijk met alleen een snorkel setje af.

'484691' door Jeanne '484691' door Jeanne

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Zon,zee en strand

Jeanne

Tulum heeft alles te bieden, zon, zee en strand. Maar er is nog iets wat zeker de moeite waard is om te bezoeken. De enige Maya-tempel die zo dicht op het strand is gebouwd. Het is eerder een "vesting" vanwaar de Maya's toekeken hoe de Spanjaarden in 1518 de kust naderden. Tevens is dit een fijne plek voor de Mexicanen om hier op zondag te ontspannen!!

'509102' door silly '509102' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Vanuit je bed

silly

Het heerlijkste en meest luxe vind ik toch zo dicht mogelijk bij de zee slapen. S'nachts vanuit je bedje het geluid van de zee horen.. . en als je wakker word direct een duik in de zee nemen... Zoals hier in Tulum in Cabanas Tulum.

'503047' door silly '503047' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Pinata

silly

Wij reden naar Coba en stopten langs de weg om te lunchen.. plots hoorde ik kinderen luid lachen .. Omstreeks kerst waren wij hier en dan word er een feestje gevierd met een gekleurde pop van papiermache..dit heet een Pinata Piñata's worden gebruikt met kerst en kinderverjaardagen. De piñata wordt gevuld met snoep, confetti en eventueel kleine cadeautjes, waarna hij wordt opgehangen. De kinderen mogen er geblinddoekt tegenaan slaan zodat er wanneer hij breekt, een stortvloed van snoepjes, confetti e.d. over de kinderen heen valt. Meestal mag dan degene die de piñata kapot heeft geslagen de anderen op deze snoepjes trakteren.Hier zaten de jongens heerlijk het snoep op te smikkelen.

'503190' door silly '503190' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Jurrasic park

silly

Bij de Maya opgravingen in Tulum zagen wij deze grote leguaan, het is net of hij zo uit de film Jurrasic Parc is komen lopen. De Mexicanen serveren deze ook wel eens ipv kip , het verschil schijn je niet te proeven :)

'282774' door antwan '282774' door antwan

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Dolfijn

antwan

In de buurt van Tulum ligt het Sian Ka’an N.P. Een prachtig natuurreservaat dat deels in de Caribische zee ligt en waar je grote kans hebt om dolfijnen te zien.

'515949' door neretslok '515949' door neretslok

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Matyastad Tulum

neretslok

De oude Mayaruinestad Tulum was al langer bekend, maar werd pas echt een druk bezochte toeristentrekpleister toen de boel gerestaureerd werd, toegankelijker gemaakt werd en veel junglegroen werd opgeruimd. Als je binnenkomt heb je het idee een pretpark binnen te gaan, en het is er enorm druk. Maar ondanks dat, is het indrukwekkend om deze uitgebreide Mayasite te zien. Wel een kunst om een foto zonder toeristen te maken. Ik heb dan ook veel staan zwaaien, wegzijn-bewegingen met mijn armen gemaakt en staan schreeuwen: " Moven, opzouten, oprotten!", ha ha, maar het lukte anders wel!!! Ja, op reis kan ik nogal eens fanatiek zijn!!

'418358' door silly '418358' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Zeeschildpad

silly

In de Maya-taal,betekent "Akumal" "plaats van de schildpad," en door de eeuwen heen is deze baai het broedgebied voor de zeeschildpad. Het snorkelen is er fantastisch en al snel kom je er een aantal tegen, oog in oog kwam ik met deze ...

'318727' door joliensteuperaert '318727' door joliensteuperaert

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Hutjes aan het strand

joliensteuperaert

Het lijkt wel of dit geen realiteit is, ongelofelijk hoe mooi het daar is. Tulum is één grote 3-dimensionele postkaart, als ik een plekje zou mogen kiezen waar ik altijd zou mogen zijn gelijk wanneer, dan is dit mijn plekje!

'419286' door silly '419286' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Plaag leguanen

silly

Rondom de oude Maya opgravingen in Tulum , wemelt het van de leguanen .Het lijkt wel een plaag zoveel zie je er. Het is een mooi gezicht en het past uitstekend bij de oude tempels, maakt het zelfs een stuk levendiger en interessanter.Ik blijf het hele bijzondere beesten vinden, deze vooral op dezelfde tinten van de rots.

'240586' door Poza '240586' door Poza

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Maya-stijl...strandhu

Poza

Deze 'cabanas' op een korte taxirit van Tulum pueblo, zijn bijzonder in trek bij de ecotoeristen. Ze hebben bewust geen elektriciteit, of er draait een windmolentje. Zoekterm: naakt

'204658' door lindat '204658' door lindat

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Mooi uitzicht bij...T

lindat

Het uitzicht bij Tulum is perfect. Schitterende blauwe zee, rotsen, wit strand en groene palmen. Bij de tempel was het best druk. Maar een meter of 30 verder konden we rustig van dit moois genieten!

'524781' door neretslok '524781' door neretslok

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Ruines in de tropen

neretslok

De Mayaruines bij Tulum, vroeger een belangrijke stad van de Mayas, zijn de moeite van een bezoekje waard. Helaas denken heel veel andere mensen daar ook zo over. Het is dus bijzonder druk hier door de dagjesmensen (Amerikanen) die massaal vanuit Cancun hier heen komen. Beetje jammer, ook de Efteling-achtige aankleding van het park, maar op zich is het allemaal best mooi.

'487464' door Dirk-Jan '487464' door Dirk-Jan

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Reserva de la...Biósf

Dirk-Jan

Een mooie roadtrip in Yucatán is van Tulum naar Punta Allen. Deze rit leidt door het schitterende, beschermde natuurreservaat Sian Ka’an, dat op de UNESCO Werelderfgoedlijst staat. Even voorbij de hotelzone van Tulum is de toegangspoort van het reservaat, waar alle bezoekers zich moeten registreren. Vanaf hier leidt een onverharde weg over een smal schiereiland langs prachtige verlaten stranden en mangrovebossen naar het vissersdorpje Punta Allen. Naarmate je verder het reservaat inrijdt, wordt de weg steeds slechter met grote kuilen. Een fourwheeldrive is dan ook eigenlijk wel een must. Reken een volle dag om de rit heen en weer terug te maken.

'510172' door silly '510172' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Geschenk uit de hemel

silly

Sian Ka'an' is een biosfeerreservaat in Quintana Roo, in het uiterste oosten van Mexico. Het is een nationaal park sinds 1986 en werelderfgoed sinds 1987. De naam Sian Ka'an komt uit het Maya en betekent 'geschenk uit de hemel'.Dit plekje doet zijn naam wel eer aan wat mij betreft... je kunt bij Grand Slam Fly Fishing Lodge een heerlijke lodge aan zee huren ... dit is pas echt luxe

'418867' door silly '418867' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Paradijsje

silly

Zo'n 18 jaar geleden bezocht ik Mexico een aantal malen. De stranden en de zee blijven schitterend en de mensen lief , gastvrij en vriendelijk. Het toerisme is verplaatst van Cancun , naar nu Playa del Carmen, wij verbleven een weekje met kerst in Tulum. Een aanrader, alleen maar hele kleine hotelletjes en cabanas op het spierwitte zandstrand weg van het massatoerisme.Lekker om een weekje bij te komen, en om van daaruit de plaatsen Chitzen Itcha, Coba, te bezoeken met een huurauto.

'484896' door SLens '484896' door SLens

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Strandje Tulum

SLens

Een prachtig stukje strand in Tulum, de enige maya stad aan zee gebouwd. Heel het terrein is daar de moeite waard om te bekijken!

'264936' door dannyvdm '264936' door dannyvdm

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Maya tempels in Tulum

dannyvdm

Tulum is met name bekend van de prachtige blik van de precolumbiaanse piramiden bij de groenblauwe zee van de Craibische kust. Deze behoren tot de meest indrukwekkendste van de wereld van de Maya's. Het was een belangrijke handelspost aan de route naar andere plaatsen in het Caribisch gebied en het centrum van Mexico. Overigens is het de enige Maya-nederzetting die pal aan de zee werd gebouwd. De bloeitijd van de nederzetting begin in de 13 eeuw. Toen de Spaanse veroveraars kwamen woonden hier nog veel mensen. Bij de grote opstand in de 19e eeuw fungeerde het versterkte ruinecomplex voor Maya's als toevluchtsoord en ceremoniele plaats.In totaal zijn 60 gebouwen bewaard gebleven. Het belangrijkste gebouw staat pal aan de kust; het Castillo. Op het dak van de Castillo verheft zich een tempel die bestaat uit twee vertrekken en een aantal slangenzuilen.

'385855' door Ganescha '385855' door Ganescha

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Leguaan

Ganescha

In de omgeving van Tulum zijn vaak veel hagedissen en families van de hagedis te vinden. Zo kwamen wij deze prachtige leguaan tegen. Mooie indrukwekkende dieren met stevige schubben.

'515515' door neretslok '515515' door neretslok

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Mayapracht

neretslok

De oude Mayastad Tulum werd lange tijd niet echt veel bezocht door toeristen. De laatste jaren is er echter flink veel geld gestoken in restauratie en verbetering van de toegankelijkheid, wat heeft geleid tot een forse stroom bezoekers, iedere dag weer. Vroeg op is hier het motto. Een foto zonder toeristen is nog mogelijk. Deze leguaan wilde wel poseren met een doorkijk naar de ruine op de achtergrond. Ondanks de grote drukte maakt Tulum, dat prachtig op rotsen boven het strand ligt, indruk.

'515592' door neretslok '515592' door neretslok

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Relaxed Tulum

neretslok

Tulum is sterk in opkomst. Het beschikt over een mooi en veel bezocht Mayaruinecomplex, dat op de rotsen aan het strand ligt. Deze foto is vanaf dat complex genomen. Daarnaast heeft het prachtige stranden, turquoise warm zeewater en veel laid back strandclubs, rugzaktoeristensfeer, bungalowtjes en restaurantjes. Een aangename plek om te verblijven.

'516640' door neretslok '516640' door neretslok

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Droomstrand Tulum

neretslok

Tussen de stad Tulum en het nationale park Sian Kaan ligt een tien kilometer lange kuststrook met schitterende stranden. Hier bevinden zich allemaal 'clubs' , die - als je er overnacht best wat kosten - maar die ook ten onrechte de indruk wekken dat de loungeplekken en stranden alleen voor gasten zijn. Dit is absoluut niet zo. In Mexico zijn alle stranden vrij, er is geen privestrand. Neem dus een goedkoop hotelletje in de stad en ga hier lekker naar het strand/je loungeplek. Je bent van harte welkom. Dit is echt het ultieme relaxen!

'443512' door silly '443512' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Hippie car

silly

In Tulum zag ik dit autootje, een pick up met daar bovenop een houten huisje gebouwd, rieten dakje erop en hopla douche op een balkonnetje , daarbij zetten we ook nog een leuke plant... :))

'418410' door silly '418410' door silly

MexicoYucatan - Tulum

MexicoYucatan - Tulum

Lust wel een groen...

silly

Rondom de oude Maya opgravingen in Tulum , wemelt het van de leguanen . Deze was net lekker aan zijn maaltijd begonnen en lust wel een groen blaadje :)De leguaan is goed te herkennen door zijn draakachtige rugkam. Door de lokale bevolking word deze leguaan in stoofpotten gebruikt of aan toeristen voorgeschoteld in plaats van kip.Je proeft het verschil namelijk niet :)