| 6.5 / 10 (2 reviews)

De betekenis van tijd op vakantie

Hoofdfoto bij reisverhaal 'De betekenis van tijd op vakantie'
Was hier op 2014-01-02 Gepost op: 3 reacties.
Tijd is op vakantie een raar fenomeen. Zelf doe ik altijd mijn horloge af, we eten als we honger hebben en de enige keer dat ik op een klok kijk is als we bijvoorbeeld een boot moeten halen.

In principe heb je op vakantie alle tijd. Je bent er om uit te rusten, te beleven, te zien, te ervaren. En niet om ergens op tijd te komen. Behalve bij die boot dan. Als je dan ook nog enkele tijdzones over vliegt, staat de klok helemaal op z’n kop.

Zo gingen wij een aantal jaren geleden naar Mexico. Met kerst. Ook zo’n periode waar mijn tijdsbesef alleen maar door de kookwekker en de oven wordt gedirigeerd.

Het is in Mexico zeven uur vroeger dan in Nederland. En tijd hebben ze daar wel. Wij kwamen, inclusief een flinke jetlag, aan in een plaatsje dat we al snel herkenden als Valkenburg op z’n Caribisch. Voor wie nog nooit in het Limburgse toeristenplaatsje is geweest en niet van drukte houdt: even overslaan. Haar Mexicaanse evenbeeld is echter zeker een bezoek waard, zo bleek tien dagen later.

Het zou een relaxvakantie worden. Als we zin (en tijd!) hadden zouden we nog wat uitstapjes plannen. Maar vooral bijkomen van een druk jaar. En met bijkomen dachten wij met name aan slapen.

Daar dacht de karaokebar schuin onder onze hotelkamer anders over.

Dus wij kwamen in een twilight zone terecht: moe overdag en ‘s nachts niet slapen. Op de eerste foto’s van die vakantie zien we er dan ook allebei uit als bleke zombies (en dat was in ons geval geen pleonasme).

Een cocktail om 11.00 ‘s ochtends is dan helemaal zo gek nog niet. We zaten immers nog op Nederlandse, nee Mexicaanse, of toch Thaise...nou goed: Zulu tijd. Dus die Margarita (“When in Rome…”) ging er wel in.

Bij het afrekenen keken we verbaasd naar de rekening. Kwam het door de alcohol in de zon? Door ons slaapgebrek? Die cocktails waren wel heel goedkoop. We riepen de olijke ober erbij.

“It’s happy hour!” lachte hij ons toe. “So, two for one.”

Juist. Happy hour om elf uur ‘s ochtends. Dat paste precies bij de status waarin wij ons bevonden. De Mexicanen deden gewoon vrolijk mee aan ons verloren gevoel van tijd.

Dus ‘s middags zaten we aan de tortilla’s en ‘s avonds vielen we van moeheid om half tien in slaap. Nog net voordat de karaoke bar Dolly Parton met ‘Nine to five’ in zette.

Foto's bij dit blog

Voorvertoning Tulum

Tulum

Voorvertoning Playa del Carmen

Playa del Carmen

Voorvertoning Playa del Carmen

Playa del Carmen

Tulum

Tulum

Playa del Carmen

Playa del Carmen

Playa del Carmen

Playa del Carmen

Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
Wil jij 1 jaar lang reisinspiratie over de mooiste bestemmingen? Bestel hier 9 nummers Columbus Travel voor € 59 + ontvang een Eastpak-rugzak cadeau (t.w.v. € 60)!
 

3 reactie(s) bij "De betekenis van tijd op vakantie"

 • profile image comment

  met een glimlach gelezen, leuk!

  Door itenz13 • geplaatst op 2016-02-17 12:33:58
 • profile image comment

  Hahaha de ultieme jetlag eigenlijk leuk opgeschreven

  Door vulture1960 • geplaatst op 2016-01-01 07:14:26
 • profile image comment

  Happy Hour om 11:00 's morgens? Zou ik ook nog wel aan kunnen wennen! ;-)

  Door Sanine • geplaatst op 2015-12-31 13:42:33

Laat een reactie achter

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.