Tulum

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Tulum image

Tulum

Tulum
Mexico
Daisy11

Oog in oog


'Kom op jongens, zwemmen!' brabbel ik door mijn snorkel. Ik krijg wat gorgelgeluiden terug, waardoor ik weet dat we nog harder kunnen gaan.

Samen met mijn vriend en broertje zijn we op zoek naar een van de zeeschildpadden die zich hier in Akumal bevinden. We hebben ons goed voorbereid, want we dragen zelfs flippers!
Een beetje onhandig zijn ze wel, maar ons enige doel vandaag is oog in oog komen te staan met een reuzenschildpad.

We zwemmen van links naar rechts, maar zien helemaal niets. Zelfs geen clownsvisje of koraal... Hijgend komen we boven en al watertrappelend besluiten we om dieper de zee in te gaan. We gaan als een speer en raken steeds meer van de kust verwijderd.

Ineens zie ik een pijlstaartrog. Ik zwem hem achterna en leg het exemplaar vast op mijn gammele onderwatercameraatje van de Kruidvat.
Inmiddels zijn we al anderhalf uur aan het zoeken en mijn conditie laat me lichtelijk in de steek.
We zien dat we echt een heel stuk van de kant af zijn, dus enigszins beteuterd spreken we af om het voor gezien te houden en terug te zwemmen.

Eenmaal op het strand, lig ik half knock-out op mijn handdoek naar de snorkelaars te kijken.
He, wat apart dat al die mensen in een rondje snorkelen. Ik zie een stuk of vier groepjes, vlakbij de kust. Ik tik mijn vriend aan en vraag hem of hij ook denkt dat er misschien iets te zien valt.
'Tja, dat is wel heel dicht bij de kust' zegt hij. 'Laten we toch maar een kijkje gaan nemen'.

En jawel, na welgeteld 1 minuut zwemmen zien we een zeeschilpad van bijna twee meter! Hij zwemt letterlijk onder ons door en ik probeer deze geweldige ervaring vast te leggen met mijn ' 'super deluxe' camera. De schildpad komt recht op mij afgezwommen en ik raak een beetje in paniek... Ik wil aan de kant gaan en kom boven water, zodat ik van bovenaf kan zien wat hij doet. Ineens komt hij ook even ademhalen en staan we oog in oog. Fantastisch!

Terug op het strand besef ik me dat deze prachtige beesten gewoon voor je voeten in het water liggen. Als we nu niet halsoverkop het water in waren gegaan en eens rustig om ons heen hadden gekeken, had ik nu niet zo'n spierpijn. Tegelijkertijd besef ik me dat deze geweldige ervaring helemaal gratis is geweest.