Teotihuacan

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Stad van bovenaf -7- Teotihuacán.

Teotihuacan,
Mexico


Naast het bekijken van moderne wereldsteden hebben ook de wereldsteden van weleer een grote aantrekkingskracht op mij. Zo ook deze stad nabij Mexico City.

Ik sta hier op de tempel van de maan en bekijk de stad vanaf de hoogte van 70 meter.

Teotihuacan was een stad in het Dal van Mexico, in de huidige deelstaat Mexico, waar nu slechts ruïnes van overgebleven zijn. De stad heeft van ongeveer 500 v.Chr. tot 750 na Chr. bestaan en had op haar hoogtepunt zo'n 125.000 inwoners

Wie er in de stad woonde en hoe de inwoners leefden is tot op de dag van vandaag grotendeels een mysterie. Verschillende Mexicaanse indianenstammen claimen dat zij afstammelingen zijn van de inwoners. Sommigen vermoeden dat de bouwers van de stad een afspiegeling van het universum op aarde wilden maken.

Beroemde overblijfselen zijn de zonnepiramide, de maanpiramide en de tempels van Quetzalcoatl en Tlaloc binnen deze citadel. De centrale avenue die door de stad loopt wordt de Laan van de Doden genoemd. Rondom dit religieus-politieke centrum lagen uitgebreide woonwijken en wijken bestaande uit werkplaatsen.
(bron wiki)
Het is altijd geweldig leuk om je een voorstelling te maken hoe een stad er op haar hoogtepunt uitgezien heeft!