Mexico stekker

Mexico – welke stekker heb je nodig?

Ga je op reis naar Mexico, dan is het goed vooraf te checken welke stekkers in Mexico gebruikt kunnen worden voor het stopcontact. En of het nodig is om een reisstekker of wereldstekker mee te nemen. In veel landen worden namelijk andere stekkers en stopcontacten gebruikt dan in Nederland, waardoor je je meegebrachte apparatuur niet zou kunnen gebruiken. Vaak is het daarom onvermijdelijk om een verloopstekker of een wereldstekker (waarmee je in de meeste landen uit de voeten kunt) te kopen. Ons advies: als je meerdere reizen maakt, koop meteen een goede wereldstekker. Dan ben je klaar voor al je reizen want overal in de wereld zijn andere stopcontacten, en je apparatuur heeft toch electriciteit nodig.

De stekker(s) die in Mexico gebruikt kunnen worden zijn : Type A en B
Stekker A
Stekker B

Informatie over Mexico

'273566' door antwan '273566' door antwan

MexicoYucatan

MexicoYucatan

Garnalenvisser

In de lagune bij het Mexicaanse Celestun zie je veel garnalenvissers. Van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat zijn ze in hun bootje op pad. Ze stoppen ergens, hangen hun netten buitenboord en afwachten maar.

'546854' door JMoerkens '546854' door JMoerkens

MexicoThe Copper Canyon

MexicoThe Copper Canyon

Kamperen in de...Kope

De enorm omvangrijke Copper Canyon (Koperkloof) vormt het thuisgebied van de inheemse bevolkingsgroep Raramuri. Zij hechten zo min mogelijk aan geld en bezittingen, en des te meer aan de natuur. Wanneer je dit prachtige gebied bezoekt, is kamperen dan ook een passende beleving. Wanneer de temperatuur daalt (en die daalt flink, dus zorg voor een warme slaapzak), drink je nog een tequila bij het kampvuur. Wanneer je eenmaal in de tent ligt, hoor je hooguit de wind zacht door de bomen waaien, of een varken knorren. Of je hoort een dronkenlap zijn gezang in de verte door de vallei galmen. Je voelt je in ieder geval echt in de wildernis. Wat een belevenis! Onze tent (op de foto) stond aan de voet van grillige rotsformaties die de omgeving kenmerken. Deze formaties omzoomden het kleine dorp San Luis de Majimachi, waar we naast kamperen ook kennis maakten met de Raramuri en hun tradities.

'537390' door JMoerkens '537390' door JMoerkens

MexicoThe Copper Canyon

MexicoThe Copper Canyon

Mijn 1000-ste: Micael

Met mijn 1000-ste foto vier ik al het moois dat Columbus Travel magazine en de RR community me gebracht heeft! De absolute hoogtepunten zijn natuurlijk dat ik de titel Reisreporter van het Jaar 2015 mag dragen, en de reportagereis naar Mexico die ik daardoor heb mogen maken. Uiteraard is mijn duizendste foto er dan ook eentje van die reis. Dit is Micaela. Zij woont in een kleine Raramuri-gemeenschap in de bergen van de Copper Canyon, in het dorp San Luis de Majimachi. Haar leefstijl is eenvoudig en grotendeels nog volgens tradities die dit inheemse volk al eeuwen in stand weet te houden. Tijdens de reis die ik met journaliste Ynske maakte, logeerden we een nacht op haar terrein. Ze was authentiek, enigszins verlegen, maar bovenal ontzettend vriendelijk. Je leest meer over deze bijzondere ontmoeting in de reportage die over ongeveer twee weken in de winkels ligt. Lieve medereporters, ik wil meteen nog even van de gelegenheid gebruik maken jullie allen te bedanken voor al jullie fijne reacties en mooie foto's en tips! Het is fijn om elkaar zo te kunnen inspireren!

Bekijk alle Mexico foto's en tips