Mexico

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Pas op voor de wraak van Moctezuma

Mexico


Vaak krijgen toeristen te maken met diarree, overgeven en misselijkheid. Door een combinatie van sterke temperatuurwisseling, eten en vermoeidheid. Veel toeristen die naar Mexico gaan, het schijnt zo’n 80 % te zijn, krijgen in meer of mindere mate te maken met de "wraak van Moctezuma" , zoals dat zo typerend in Mexico genoemd wordt, (een wrede Aztekenkoning). Wees dus extra attent als je naar Mexico gaat. Neem de nodige voorzorgsmaatregelen in de vorm van bijvoorbeeld Loperamide, (tegen diaree) Dramamine (tegen misselijkheid en overgeven) en Rehydratiezout oftewel ORS (om uitdroging te voorkomen en het zoutgehalte op peil te houden). Misschien zijn wat plastic zakjes ook aan te raden (uit eigen ervaring ondervonden). Deze medicijnen zijn in Mexico ook overal in een “farmacia” te krijgen. Daar heeft men ook ORS in vloeibare vorm.Het heet Pedialyte en is in allerlei smaakjes te krijgen.
Denk hier niet te licht over. Dit geldt ook voor de ervaren wereldreiziger. Meestal overkomt het je in het begin van de vakantie. Neem daarom (indien mogelijk) vooral de eerste dagen rust, ontzie de warmte en wees niet meteen te overdadig met eten. Dit geldt zeker als je naar Mexico gaat. Hier speelt de jetlag namelijk ook nog een grote rol. (meer dan wanneer je naar de andere kant van de wereld gaat). Het is daar tenslotte toch eventjes 7 uur vroeger, dus je hebt een héél lange dag achter de rug als je daar aankomt.
Hopelijk dat je er niet mee te maken krijgt, maar zoals een bekend spreekwoord zegt: “een gewaarschuwd mens telt voor twee”.