Playa del Carmen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Playa del Carmen image

Playa del Carmen

Playa del Carmen
Mexico
Silver

2e dag in Playa deel 1

Woensdag 9 Maart
Redelijk geslapen, vandaag eens de botanische tuin bezoeken en dan ´Puerto Morelos´.
Op naar de colectivo. Even vragen of ze ons er bij de tuin uit willen gooien. Ja hoor geen probleem. Later bleek dus dat ze helemaal niet wisten waar de tuin was.
Aangezien ik aan de straatkant in ons busje zat kon ik niet zien dat we de tuin voorbij reden en bleven we dus mooi zitten totdat de chauffeur zij dat we er waren. Helaas, we stonden voor de Crocoo zoo, en daar wilden we niet naartoe.
Gelukkig stonden er een paar taxi’s. Even vragen, oh ja hoor ik breng jullie wel.
Dus 6km terug en even veel pesos betalen als voor die 44km met de colectivo stonden we voor de ingang van de tuin.
Om de tuin in te mogen betaal je 100 pesos pp.
Hiervoor mag je dan +/- 4km door de jungle lopen over een begaanbaar pad.
Je ziet hoe de jungle er echt uit ziet zonder er de last van te ervaren. Dus geen gekap en snijden aan struiken en bomen. Veel planten en dieren zien en horen.
Op enkele plaatsen zijn er plekken waar diverse plantengroepen zijn samengebracht. Zoals de cactussen, de palmen, varens enz. Voor een liefhebber is het smullen en alle moeite zeker waard. Op 1/3 is een rustplek met hangmatten en stoeltjes maar nergens is iets te koop, dus zorg zelf voor proviand en veel drinken.
Op 2/3 staat een boom waar men in kan klimmen en dan via de boomtoppen over een labiele hangbrug een soort boomtop wandeling kan maken. Maar men kan ook over de grond verder.
Op dit stuk zijn ook de bromelia’s en orchideeën verzameld. Men ziet ze in de bomen maar ook als men over de grond het pad volgt.
Vanuit de boom ziet men veel bomen en bomen en nog meer bomen maar aan de horizon veel hotels.
Totaal hebben we er iets langer dan 2 uur over gedaan om rond te komen. Ik kan me voorstellen dat de tijd van het jaar erg bepalend is over hoe lang men nodig heeft.
Zijn er veel bloemen blijft men langer staan en ook als er meer dieren te zien of te horen zijn kan het iets langer duren. Maar die 2 uur ben je wel kwijt als je een beetje om je heen kijken wil en in planten geïnteresseerd bent.
Bij de ingang even vragen hoe we het makkelijkst aan het strand van Puerto Morelos komen.
Oh, je loopt even 1km over de autobaan, dan kom je aan de kruising en daar stop de bus.
Ok dat doen we dan maar, wel met een raar gevoel in onze maag. Voor ons blijft het een vreemd gezicht als mensen op de vluchtstrook fietsen of lopen. Ja, zelfs trimmers zie je er gaan met hartritmeteller en al.

Einde deel 1 (mogen niet meer dan 1000 woorden gebruiken)