Playa del Carmen

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Playa del Carmen image

Playa del Carmen

Playa del Carmen
Mexico
Silver

3e maal naar Playa

Mexico 2011 maart.

7 Maart 09.00 uur onze buur staat op de stoep en komt ons halen voor het ritje naar Schiphol.
Ons 3e verblijf in Playa del Carmen komt steeds dichterbij.
Het vertrek staat gepland voor 14.15 dus zullen we ruimschoots op tijd aanwezig zijn.
Geen files, geen gekke dingen onderweg dus goed 1 ½ uur na vertrek staan we bepakt en wel op Schiphol en nemen afscheid van onze chauffeur.
De wederhelft doet nog even een smoke, het kan wel even duren voordat dat weer kan. Dan zoeken we onze route naar het vliegtuig. Diverse loketten moet je passeren en ik moet zeggen, best wel aardig personeel. Gelukkig geen chagrijn tegen gekomen die onze voorpret wilde bederven met lastige vragen of andere rara uitspattingen zoals je ze wel eens leest op de diverse reisfora.
Na een lange reis met een stop van bijna 2 uur op Cuba die niet op ons ticket vermeld stond, dan toch in Playa del Carmen aan gekomen. (dat kan beter Martinair)
Eerste indruk van ons 3e hotel in Playa is niet verkeerd na Mayan Paradise en El Tukan, is het nu Las Golandrinas (de zwaluwen?).
We moeten wel enkele trappen op maar dat is geen bezwaar. De kamer is groot met 2 queensize bedden en een schrijftafel is er nog genoeg loopruimte. De badkamer is netjes, redelijk van formaat en schoon maar ook voorzien van shampoo, zeep en een fles drinkwater voor de tere maagjes van de toeristen. Kraanwater is in Mexico geen drinkwater.
Even bijkomen, koffers uitpakken en natuurlijk mijn favoriete zender zoeken. Bandamax is een muziek zender op tv met alleen van die liedjes die we hier smartlap noemen, normaal niet mijn muziek keuze maar op zijn Mexicaans zijn ze wel leuk en geven ze een echt Mexico gevoel.
Het is inmiddels even voor middernacht, maar wel 7 uur vroeger dan in NL, normaal hadden we er dus al ongeveer 7 uur slapen op zitten.
Nog even lezen en dan lampje uit, we weten van vorige keren dat we ergens tussen 5 en 6 toch wel wakker worden.