Chiapas - Palenque tijdsverschil

Wat is het tijdsverschil met Chiapas - Palenque? Het is belangrijk om te weten in welke tijdszone Chiapas - Palenque zich bevindt en wat het tijdsverschil is met Nederland en België. Met name voor het boeken van vliegtickets en hotelboekingen kan dit van belang zijn. Maak je een lange vlucht naar het oosten, dan kom je door het tijdsverschil al snel pas de volgende ochtend aan.

Informatie over Chiapas - Palenque

Beste foto's & tips van Chiapas - Palenque

'514673' door Jenny '514673' door Jenny

MexicoChiapas - Palenque

MexicoChiapas - Palenque

Mayastad Palenque

Jenny

Rond 100 v.C. kwamen de Maya's hier voor het eerst. Naarmate de bevolking groeide werd het dorp een stad die uiteindelijk tussen 600 en 800 zelfs uitgroeide tot regionale hoofdstad. Het bouwwerk op de voorgrond is de Tempel van de Inscripties waar in 1952 de graftombe van Pakal, heerser van 615-683, werd gevonden. Het gebouw recht vooruit is de achterzijde van de Tempel van het Kruis. Vlak vóór de Tempel van de Inscripties kun je de tombe van de Rode Koningin bezoeken (alleen geschikt voor mensen die niet claustrofobisch zijn aangelegd). Mogelijk was de Rode Koningin, zo genoemd omdat ze werd gevonden onder een laag rode sulfiet, de vrouw van koning Pakal. Uit DNA-onderzoek is gebleken dat het in ieder geval niet zijn moeder was. Naast haar lagen talloze juwelen, waaronder een dodenmasker van jade. De tombe is nu leeg, maar veel van de gevonden voorwerpen zijn te bewonderen in het museum bij de uitgang.

'489234' door oliververheij '489234' door oliververheij

MexicoChiapas - Palenque

MexicoChiapas - Palenque

Palenque

oliververheij

In de stad Palenque is niet zoveel te beleven maar net daarbuiten bevind zich de oude mayastad die ook Palenque heet. Deze mayastad staat in de jungle en heeft daardoor echt iets magisch. Bij de ingang stonden een aantal mensen die zich tegen betaling aanboden als gids. Na een korte twijfel hebben we hier gebruik van gemaakt. We zijn door de gids eerst rondgeleid bij de opgravingen en hebben vervolgens een rondleiding door de jungle gekregen. Hij wist enorm veel te vertellen. We zijn met hem onder andere bij een nog niet opgegraven ruïne geweest en bij een kleine waterval. Soms hoorde je brulapen op de achtergrond. Ik kreeg kippenvel van het geluid. Het koste wel wat maar ik vind het een aanrader om met iemand de jungle in te gaan!

'377579' door LizetteGlobetrotter '377579' door LizetteGlobetrotter

MexicoChiapas - Palenque

MexicoChiapas - Palenque

Watervallen bij...pal

LizetteGlobetrotter

Vlakbij Palenque zijn een aantal watervallen. het water komt via 7 verschillende tredes naar beneden. En dit is er een van, ook de mooiste vind ik zelf.

Laat kaart zien

Laatste Chiapas - Palenque artikelen

Blog van de week: Pech in Palenque

In 1984 vertrok Columbus Reisreporter pkoelewijn naar Mexico om daar af te reizen naar het plaatsje Palenque, een oude Maya-stad. De reis verliep niet geheel vlekkeloos, maar was zeker interessant te noemen. Wat haar allemaal overkwam lees je in de Topblog van deze week!

In 1984 vertrok Columbus Reisreporter pkoelewijn naar Mexico om daar af te reizen naar het plaatsje Palenque, een oude Maya-stad. De reis verliep niet...