Oaxaca

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Oude kop

Oaxaca,
Mexico


In het oude klooster van Oaxaca zijn nu een museum en een etno-botanische tuin gevestigd. Het museum laat de complete geschiedenis van Oaxaca, van de Monte Alban hoogtijdagen t/m de huidige gebruiken en gewoontes zien.
Dus ook veel over het dagelijkse leven, veel over mezcal, pottenbakkers en weefgetouwen.
Een pronkstuk van dit museum is een schedel, ingelegd met blauwe edelstenen, die de Azteken in de 15e eeuw in Monte Alban hebben begraven, omdat ze dit beschouwden als een heilige plek. In die tijd was de stad al lang verlaten door de Zapoteken.
Ik ben geen museum bezoeker maar dit museum wil ik aanbevelen.
Buiten natuurmusea ga ik zelden of nooit zo'n gebouw binnen. Maar hier was ik totaal verkocht, de manier waarop zij het brachten maakte mij hunkeren naar meer, ik wilde elke kamer zien.
Ik was zo slim om in de middag te gaan, buiten was het te warm binnen heerlijk koel.
Het oude kloostergebouw werkt mee aan de aparte sfeer.
Nu is het wel weer zo dat ik historie ook wel een warm hart toedraag. Maar deze wandeling door de geschiedenis van Oaxaca was geldig.
Er is voor iedereen wel iets van zijn gading. Zijn het niet de oude ambachten dan zijn er wel kunstwerken of juwelen en niet te vergeten de oude boeken. Kortom ben je in de stad Oaxaca bezoek de Santo Domingo kerk waar het Museo de las Culturas de Oaxaca is gevestigd. Overigens is de kerk van binnen ook wel het aanzien waard.
De botanische tuin van een van mijn eerdere foto's zie je vanuit dit museum mooi van boven.