Mexico City image

Mexico City


Beste reistijd

Mexico City
Mexico
An-Sofie

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Wanneer kan ik het beste reizen naar Mexico City

Het weer in Mexico City

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor Mexico City te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is in Mexico City? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor Mexico City

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 
De gemiddelde temperatuur en neerslag in Mexico City:
Voor Mexico is de beste reistijd december t/m maart. Met lange uitgestrekte kusten, (platte) vlaktes in het binnenland en hoge bergketens garandeert Mexico niet alleen een gevarieerd landschap, maar ook een gevarieerd klimaat. Over het algemeen geldt dat het tussen mei en september stoomtijd is aan de stranden. De kleffe hitte wordt tussen oktober en mei gevolgd door koelere dagen waarin je ook, in de meeste regio’s, de zwaarste regenbuien ontloopt. Uitzondering hierop is de zuidelijke provincie Yucatan waar ook in voor- en najaar veel regen valt. Hier is de beste reistijd december t/m maart. Wie liever geen orkanen ontmoet, vermijdt de maanden augustus en september.