Isla Holbox

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hoe druk wil je het hebben?

Isla Holbox,
Mexico


Velen denken bij Holbox aan een druk overbevolkt eiland.
Nou wij waren er 5 dagen en vroegen ons af waar al die toeristen dan zouden zijn.
Ja er staan best wel wat hotels, maar veel te veel voor het aantal bezoekers. Enkele weken per jaar is het er drukker dan normaal als iedereen komt om met de walvishaaien te zwemmen of met de mantas.
Nu in februari lopen we 3 uur langs het strand en zijn blij als we iemand zien, oh we zitten nog goed :-). Wij hebben een slaapplek net buiten het centrum. Dit centrum is een plein ter grote van een gemiddeld dorpsplein in Nederland. Hier is het in de avond dan ook te doen.
Overal genoeg plek om te eten of wat te drinken, lekker gezellig tot zelfs ongezellig omdat er niets te doen is. Op Holbox is amper verkeer het meeste gaat per golfcar, je auto blijft op het vaste land. Hierdoor valt al een heel grote groep mensen af. Lopen of fietsen tijdens je vakantie, ja duu! Nou heerlijk dus lekker wandelen naar Cocobeach, van uit ons plekje normaal 45 minuten wij dik 2 uur. Overal is er wat leuks te zien of pak je een ander straatje omdat dat er zo leuk uit ziet. Omdat het daags voor onze aankomst geregend had stonden enkele straten nog onder water, dus tot ver over je knieën door het water het droge zoeken. Heerlijk toch. En als je dan op een van de drukste stranden van het eiland komt kan je dit soort foto's maken. En nee ik heb niet gefotoshopt om er iemand af te krijgen dat was niet nodig net als het niet nodig was om te wachten tot er niemand in beeld was. Waren wij dan helemaal alleen? Nee er lagen wel wat mensen te zonnen maar naar verhouding heeeeel erg weinig. Voor ons is Holbox een eiland om goed te doen, waar je nog lekker weg kan van de drukte maar in de avond wel wat gezelligheid kan vinden. Restaurantjes en slaapplekken genoeg alleen zijn ze niet altijd open, houd daar rekening mee als je gaat lopen zorg voor voldoende drinken.