Cancun

'439488' door FKlaver '439488' door FKlaver

MexicoCancun

MexicoCancun

Krerekrere bloem

FKlaver

Krerekrere is de Surinaamse naam van een parkietsoort, maar ook van deze prachtige bloem. Jammer dat deze bloemen niet echt in Nederland voorkomen en blijkbaar ook niet worden geïmporteerd. We zullen het dus moeten doen met foto's ervan.

'404491' door Remon '404491' door Remon

MexicoCancun

MexicoCancun

Krokodil

Remon

Tussen de mijlenlange strip met all-inclusive hotels en de stad Cancun ligt een lagune waar de krokodillen gewoon nog in het wild leven. Als de lagune in het orkaanseizoen overstroomd, spoelen de krokodillen vanuit de lagune de stad in. Ieuw!

'321452' door cherryblossom '321452' door cherryblossom

MexicoCancun

MexicoCancun

Haaien aaien in Mexic

cherryblossom

Net voor de kust van Cancun ligt het eiland Isla de Mujeres. Veel toeristen grijpen de kans om het toeristische oord te ontvluchten en gezellig te genieten van parelwitte stranden en een beeldige onderwaterwereld. Helaas wil de bevolking van het eiland een graantje meepikken van de miljoenenindustrie in Cancun, waardoor je dit soort taferelen ziet. Een nursing shark zit gevangen in een net van maximaal tien bij tien meter. Veel te weinig voor zo'n groot dier. Elk jaar vangt men een nieuwe haai en gooit men de andere terug, vertelden de uitbaters mij. Elk jaar? Tegen dan is zo'n dier toch al lang uitgeput en kan het de echte wereld niet meer aan. Dus beste mensen, wie ooit van plan is om naar Cancun te gaan, betaal niet om een haai te aaien, hoe spectaculair het ook klinkt of hoe leuk het ook is om thuis over op te scheppen. Ga liever verderop de schildpaddenopvang bekijken, waar men uitgeputte of gewonde schildpadden redt en met een schamel entreegeld terug opknapt.

'234759' door seb86 '234759' door seb86

MexicoCancun

MexicoCancun

Working with whale...

seb86

Dit is een foto die ik genomen heb tijdens mijn werk als toeristen gids met de whale sharks. In het hoogseizoen komen alle whale sharks langs de kust van cancun voor de enorme hoge concentratie van plankton, gemiddeld waren ze tussen de 7 en 14 meter, aardig wat als je dan met je snorkeltje er langs zwemt...

'522179' door neretslok '522179' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

Leguaan

neretslok

Dit lijkt me een leguaan, als ik me niet vergis. Ik kwam hem ergens in Cancun tegen. Een heel ander soort dan ik gewend ben van b.v. Costa Rica, Bonaire of Brazilie. Eigenlijk wel heel mooi als je er goed naar kijkt....

'224691' door Marchel '224691' door Marchel

MexicoCancun

MexicoCancun

Versteend

Marchel

Vanuit het plaatsje Celestun kun je de boot pakken naar het natuurreservaat Laguna Resuder. Hier doemt, geheel onverwachts, dit versteende bos op. De ondergrond ziet er hard uit, maar je hebt het idee dat je er ieder moment doorheen kan zakken. Wel mooi om te zien.

'432024' door Daisy11 '432024' door Daisy11

MexicoCancun

MexicoCancun

Bootjes Mexico

Daisy11

Deze foto is genomen voordat we in deze bootjes op weg gingen naar Sian Ka'an. De mannen waren ijverig bezig om de bootjes gereed te maken. Tijdens onze tocht hebben dolfijnen en schildpadden gezien. Later, in het natuurreservaat, ook krokodillen, grote zeesterren en vogels.

'542358' door neretslok '542358' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

Cancun, een gruwel?

neretslok

Cancun, op het Mexicaanse schiereiland Yucatan, is niet zo geliefd bij de Nederlanders. Het is gemaakt voor de Amerikanen en dat zie en merk je ook meteen. Groot, uitgebreid en luxe. Beetje schreeuwerig en protserig. De Nederlanders die naar Yucatan komen zitten overwegend in Playa del Carmen, 75 kilometer zuidelijker. Deze stad heeft een meer Mediterraan karakter, en daar vallen wij Hollanders nu eenmaal meer voor. Toch vinden wij het niet onaangenaam in Cancun, integendeel. We voelen ons snel thuis en ook met de auto is het hier gemakkelijk rijden en zijn de diverse plaatsen van de stad, waar we heen willen, goed bereikbaar. De prachtige brede en mooi ‘ aangeklede’, verzorgde boulevards vallen ons op. Grote hotels met gelukkig veel tussenruimte. Men heeft hier geen ruimtetekort zo blijkt al gauw. Alles is zeer ruim opgezet. Dat maakt Cancun ook tot een erg uitgestrekte stad. Een auto is hier onmisbaar, zoals we gauw zullen ontdekken. De hotelzone zelf is al 25 kilometer lang. Het ligt op het voormalige eiland Cancun, een langgerekt en smal eiland. Aan twee kanten is het eiland verbonden met het vasteland, zodat er nu aan de ene kant de zee is en aan de ‘binnenkant’ een uitgestrekte lagune. Dat maakt dat je in Cancun niet het gevoel hebt louter door een betonwoestijn te lopen. Er is genoeg water en groen om je heen. Het strand op de foto is Playa Delfines. Op de achtergrond de stad zelf, waar de stranden voor de locals zijn. Een stuk gezelliger! We zullen hier van jullie wel kritiek op krijgen, maar wij vonden Cancun ' heel goed te doen' (Veel langer dan een paar dagen moet je er overigens ook weer niet zijn...)

'451576' door SLens '451576' door SLens

MexicoCancun

MexicoCancun

Isla Mujeres

SLens

Isla Mujeres (vrouweneiland) is echt een paradijselijk mooi eilandje. De sfeer maakt het vooral heerlijk. We hebben het eiland verkend met een golfkarretje om overal te kunnen gaan kijken en kwamen op een gegeven moment een paadje tegen waar vandaan we dit uitzicht hadden over een soort haventje. Daarna heerlijk genoten van Mexicaans bier, eten, muziek en overvliegende pelikanen. Heerlijk!

'515676' door neretslok '515676' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

Paars uurtje

neretslok

Het blauwe uurtje is een bekend fenomeen voor fotografen. Op deze foto het paarse uurtje. Aan de kleuren van de foto heb ik niets, maar dan ook absoluut niets veranderd. Het pakte gewoon nogal paars uit. Foto van afgelopen zondag, 7 uur 's avonds, Cancun.

'517415' door neretslok '517415' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

Aan de lagune

neretslok

Zicht op de lagune bij de stad Cancun. De zon is al enige tijd onder, maar de lucht kleurt nog wat orange van de zonsondergang. Daar kwamen dreigende onweerswolken over heen. En dat gaf dan weer een apart effect!

'441326' door Daisy11 '441326' door Daisy11

MexicoCancun

MexicoCancun

Sian Ka'an

Daisy11

Sian Ka'an' is een biosfeerreservaat (en nationaal park) in het uiterste oosten van Mexico. Volop dieren, mooie natuur, witte stranden en een heerlijke blauwe zee...

'521159' door neretslok '521159' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

' Vergeten ' Maya...r

neretslok

Naast de bekende Mayasites zijn er ook nog tientallen onbekendere Mayaruines te bewonderen, waar nog maar weinig mensen komen. El Rey is een van die Mayasites die nog niet worden overlopen door toeristen en dat terwijl hier genoeg toeristen in de buurt zijn. Het ligt eigenlijk nogal verscholen aan de lagune van Cancun en je moet het naar net weten (en het juiste trappetje naar beneden weten te vinden). Het ligt tegenover het veelbezochte strand Playa del Delphines. Het is een opvallend mooie site waar je in alle stilte alles kunt bewonderen, want zoals gezegd, hier zie je bijna geen mensen.

'409756' door PleunGroeneveld '409756' door PleunGroeneveld

MexicoCancun

MexicoCancun

Even poetsen

PleunGroeneveld

Deze pelikaan zat even lekker uit te rusten van zijn vangst en dacht ik zal me weer even mooi maken.Als je in Cancun aan het strand zit zie je dit allemaal gebeuren.

'517727' door neretslok '517727' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

El Rey

neretslok

Mexico kent buiten de bekende Mayasites Uxmal, Palenque en Chichen Itza nog tientallen plekken waar Mayaruines zijn te vinden. Sommige van die plekken verrassen echt. Zoals deze, in de stad Cancun nota bene. Het heet El Rey, en ligt tegenover het Playa Delphines (parkeren bij het strand tegen een geringe vergoeding, te betalen aan de 'oppasser'). Het is een opvallend mooie site waar je in alle stilte alles kunt bewonderen, want hier zijn bijna geen mensen. Senor Carlos is er wel en wil graag een rondleiding geven, hij kent deze site al 30 jaar, maar hij vraagt een belachelijk hoge prijs. Wij vinden hem veel te duur, zeggen wij. Dan lopen wij liever zelf. " Maar dan zie je alleen maar stenen" roept senor Carlos verschrikt uit. Hij staat nog met zijn hoofd te schudden als ik een minuut later omkijk. Zo veel domheid van die toeristen, hij kan er niet over uit.

'516422' door neretslok '516422' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

Verlaten

neretslok

Playa Totugas is het strand voor de locals van de miljoenenstad Cancun. We waren er tegen de avond. De meeste strandgangers zijn al naar huis, de veerpont is voor de laatste maal vanaf Isla Mujeres binnen gevaren. De jetty ligt er verlaten en een beetje vervallen bij. Een paar verkoopsters hangen nog wat rond. En verder stilte, eenzaamheid, verlatenheid. Een mooi moment van de dag, zo tegen zonsondergang.

'519898' door neretslok '519898' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

Volksstrand

neretslok

Ook de locals van Cancun, bijna 1 miljoen in aantal, gaan graag naar het strand. Dat doen zij bij voorkeur niet op de stranden in de toeristische strook, maar zij gaan naar de stadsstranden noordelijk van de tourist area. Dit is het strand Tortugas. Je ziet het vervallen havengebouw van de ferry naar Isla Mujeres, en een enkeling zit hier nog op het strand. In de verte de toeristenstrook.

'522291' door neretslok '522291' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

El Rey

neretslok

El Rey is een oude Maya ruinestad, gelegen in Cancun. Je moet het weten anders vind je het moeilijk. Het ligt recht tegenover Playa Delfines. Het lijkt alsof het gebouw deels overhelt en dat klopt ook wel, denk ik. Ik stond in ieder geval 100% rechtop!

'441772' door FKlaver '441772' door FKlaver

MexicoCancun

MexicoCancun

Gezwam

FKlaver

In Mexico zijn mede dankzij het vochtige klimaat heel veel verschillende soorten zwammen te bewonderen. De naam van dit exemplaar heb ik (nog) niet kunnen achterhalen, maar hij is er niet minder mooi om. Een leuk bericht over de oesterzwam stond in het Belgische Nieuwsblad.be. Aanhaling: 'In Mexico heeft men een oesterzwam ontdekt die babyluiers lust. De zwam heeft in vier maanden tijd een volledige babyluier verorberd. Anders duurt het eeuwen eer die is afgebroken'.

'518785' door laidbackfool '518785' door laidbackfool

MexicoCancun

MexicoCancun

Kiekeboe

laidbackfool

Tijdens het duiken kom je altijd wel iets bijzonders tegen. Aan het einde van de duik kwam ik deze Mureen tegen. Zijn kopje net even zichtbaar. Wat een bijzonder dier is dit, met zijn doordringende ogen hield hij ons goed in de gaten.

'515899' door neretslok '515899' door neretslok

MexicoCancun

MexicoCancun

Ibissen

neretslok

Twee ibissen op zoek naar een lekker hapje, in de lagune van Cancun. Ondanks dat Cancun een drukke, hectische stad is met ruim 1 miljoen inwoners, zijn er toch nog genoeg ' stilteplekken' te vinden en zie je de nodige dieren. Vlakbij deze ibissen huisde een krokodil; die heb ik helaas niet op de foto kunnen krijgen. En dat allemaal midden in de stad.

'429992' door jeroenvankersen '429992' door jeroenvankersen

MexicoCancun

MexicoCancun

Insekt

jeroenvankersen

Ik heb geen idee wat voor insect het is. Vind de kleuren wel heel mooi. Foto is genomen op het eilandje Holbox, niet ver van Cancun.

'172221' door Mimy64 '172221' door Mimy64

MexicoCancun

MexicoCancun

Wildlife op Isla...Ho

Mimy64

Dit prachtige beest scharrelde steevast rondom onze lodge!

'170078' door marionf '170078' door marionf

MexicoCancun

MexicoCancun

Vers van het mes!

marionf

Vroeg in de morgen kwamen de vissers al terug met de vangst. Gelijk op het strand werd de vis schoongemaakt.