Cancun

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cancun image

Cancun

Cancun
Mexico
Suzydamman

Cancun

Het is zover. Morgenvroeg nemen we het vliegtuig richting Cancun (Mexico) waar we eerst een paar dagen zullen aklimatiseren op de witte stranden van de Caraïbische kust. Daarna trekken we in zuidelijke richting verder naar Belize... Hasta luego!!!

Na een rustige vlucht kwamen we eindelijk aan in het bloedhete en drukke Cancun. De taxi bracht ons naar ons hotel waar we ons nu eerst en vooral wat gaan opfrissen... Blij dat we er zijn! Tot later!

Cancun, paradepaardje van Amerikaanse touroperatoren
Zoals de titel al zegt valt er niet zoveel te beleven in Cancun. Het ooit rustige vissersdorpje is nu helemaal onderworpen aan het (Amerikaanse) massatoerisme. Ze vallen hier bijna letterlijk met bakken uit de lucht met als doel een tweetal weken te braden op de parelwitte stranden en zich te goed te doen aan 'all inclusive-arrangementen'. Maar gelijk hebben ze want dan hoef je je hotelcomplex niet uit en word je ook niet geconfronteerd met de keerzijde van de medaille.
Cancun is volledig in de wurggreep van koning beton. Rondom zie je nieuwe bouwprojecten (Las Vegas style) maar ook bouwprojecten die nooit af zullen geraken... Je vindt nauwelijks een publieke ingang naar de stranden (als je geen gast bent in één van de resorts) hoewel ze voor iedereen toegankelijk zijn (volgens de wet).
Downtown, waar wij logeren, gaat het er iets sympathieker aan toe maar toch vragen we ons af hoe al deze kleine restaurantjes en bars kunnen blijven bestaan. Van de toeristen hier in dit deel van de stad zullen ze toch niet kunnen overleven. Nu ja, het is laagseizoen dus misschien is het hier in de winter stukken drukker. Toch geeft deze omgeving soms een trieste aanblik.
Enfin, we wisten dit op voorhand dus je hoort ons niet klagen hoor. Het zijn gewoon wat feiten...
Dinsdagmiddag lokale tijd arriveerden we in ons hotelletje na een rustige vlucht. Eerst pakten we uit, douchten we ons en verkenden we de omgeving. Al snel waren we 'gepakt' van de warmte. Man... wat is het hier warm als je het vergelijkt met ons druilerig belgenlandje! We vonden al snel een terrasje waar we het Mexicaanse bier en de Mexicaanse quessadillas ons wel lieten bevallen. Daarna was ons licht uit en hadden we heel wat slaap in te halen.
Woensdag was dus een dagje aklimatiseren = lekker niks doen op het parelwitte strand met azuurblauwe zee en af en toe een hapje en een drankje. Zaaaaaaaaaalig!
Hasta luego, amigos!

Morgen moeten we vroeg uit de veren voor een 6 uur durende rit naar Chetumal, het meest zuidelijke stadje aan de grens met Belize. Daar overnachten we voor we de grens van Mexico met Belize oversteken waar we onze eerste nachten in Corozal (Almond Tree Resort) zullen doorbrengen. Meer nieuws volgt... Buenos noches a todos!