Cancun

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Cancun image

Een land om nooit te vergeten

Cancun
Mexico
Schaapjes

Een land om nooit te vergeten

Op 24 augustus 2008 vertrokken wij (mijn vrouw en mijzelf) vanuit Amsterdam naar Cancun (Mexico), na een prettige vlucht met Martinair landen wij na 10 uur vliegen op het vliegveld van Cancun en werden met kleine amerikaanse busjes naar ons hotel gebracht, onze koffers pasten er net in, we zaten met 8 vakantiegangers in het busje, oké mijn vrouw en ik hadden in totaal 3 koffers en twee trollys mee. Aangekomen in ons ***** de luxe hotel "Gran Garibe Royal" stond er na het inchecken direct een BellBoy voor ons klaar, dit was Louis. Na wat kleine tegenslagen, verkeerde kamer gekregen we hadden een juniorsuite met frontaal zeezicht geboekt maar kregen een gewone kamer met zij zeezicht, en dit snel was opgelost door de BellBoy en onze reisleidster konden wij van onze vakantie gaan genieten. Nadat je gezeteld bent en je informatie gaat vragen bij de speciale welkomstbalie vragen ze of je geintreseerd bent in timeshare wij gaven aan hier niet geintreseerd in te zijn, ook al is het niet duur 8000 dollar voor 1 week maar vond de service kosten erg aan de hoge kant 120 dollar per maand, maar wel all inclusief eten en drinken.

Het eten en drinken waren echt subliem, we konden iedere dag kiezen uit 2 ala carte restaurants en 2 buffet restaurants met show koken. Onze vaforieten waren de 2 ala carte restaurants, 1 japans susi en tepanyaki en 1 franse met mexicaanse invloeden, echter moest je deze iedere keer reserveren wat niet iedereen wist. De service van het personeel was echt super, vooral als je ze 1 á 2 euro fooi geeft, doen ze ietsje meer voor je.

In totaal zijn we 4 x op excursie geweest, excursie 1: de eerste was naar de maya's waar we de tempels van Cobá bezochten , dit was een oude maya stad waar duizenden maya's woonden, boven op de hoogste tempel heb je een subliem uitzicht over het regenwoud, Het balspel poctatoc of pokatok was een balspel die vaak met offers gepaard gingen oa de mexicaanse naakthond maar soms ook de spelers zelf, dit vonden de spelers een grote eer. Ook was er aan de rand van de oude maya stad een wit stenen pad te zien die duizenden kilometers lang is, deze rechte weg loopt dwars door de jungle langs diverse oude maya steden. Onze reis ging verder naar een hedendaags maya dorp, daar aangekomen stonden er 2 maya gidsen/spoorzoekers voor ons klaar om naar apen te gaan zoeken zoeken, 1 van de gidsen had 2 witstaartapen families gevonden en deze hebben wij uitgebreid gefilmd en gefotografeerd. Echt een adembeneemende exursie.

excursie 2: zijn we met kleine 2 persoons speedbootjes door de mangroeves geweest en in bij een koraalrif wezen snorkelen dit was echt erg mooi, er waren baracudas en een sidderaal. En er was een grote groep zeebaarzen die in school op enkele centimeters langs je heen scheerden en niet te vergeten hele kleine koraalvisjes, in de mooste kleuren van cobalt blauw tot helder oranje, zoals anamoonvisjes die je over het koraal zag zwemmen op zoek naar voedsel, wat mij zelf erg is bijgebleven is een mantelrog (stingray) die op 4 meter afstand onder 1 van de bootjes lag dit vond ik erg indrukwekkend.

Excursie 3 zijn we wezen zeevissen nou ja we gingen kijken hoe de medewerkers van de boot dat deden, we mochten alleen na het aanslaan de vis binnen halen dat was niet echt een hoogte punt, na twee tonijnen te hebben gevangen was de dag alweer voorbij, als troost mochten de vissers, wij dus, wij hebben hiervoor bedankt vonden dat zei dit beter konden verkopen aangezien hun de opbrengst beter konden gebruiken.

Excursie 4 zijn we naar het ecologisch park Xcaret geweest hier kom je alle dieren en plantensoorten tegen die in Yucatán leven en groeien. Ze hebben er Lamantijnen (zeekoeien), leguanen, roodvleugelara's, toekans, spinapen, jaguars, dolfijnen en nog vele andere diersoorten. Ook zijn er diverse plamboom soorten en vele ander planten en bomen. Wij waren erg blij met de openbare douches vooral die buiten staan, dit zijn super stortdouches waar je lekker van afkoeld, dit was echt nodig aangezien het op de dag dat wij er waren 45 graden was,er zijn ook tal van snorkel routes in het park door grotten en meertjes. Op het aanwezige strandje met diverse wateratributen kun je een lekkere duik te nemen om af te koelen. In 1 van de restaurantjes kun je vanaf het terras in het zeeschildpadden bassin kijken wat er mooi was om te zien, er is ook de mogelijkheid om het zeeschildpadden fokprogramma van dichtbij te bewonderen. Wat erg mooi was om mee te maken was de show van verleden tot heden wordt vertoond, hier laten ze op een zeer mooie en indrukwekkende manier zien hoe de maya's leefden voor de infasie van de spanjaarden en de versanderingen die de cultuur heeft doorstaan . Ook laten ze een impressiezien van het maya balspel poctatoc of pokatok zien, tenminste zoals men denkt dat het gespeeld moest worden. Al met al een park waar je de gehele dag kunt doorbrengen.

Mexico ten minste de provincie Yucatán heeft een blijvende impressie bij ons achtergelaten van de planten en dieren, de cultuur en de maya's en we zullen zeker terug keren om meer van Mexico te zien.

Foto's

3ff74.jpg
3ff74.jpg
Schaapjes
a3b7a.jpg
a3b7a.jpg
Schaapjes