Mexico

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

Mexico image

San Cristóbal de Las Casas no es un lugar seguro para las mujeres deel 2

Mexico
Noord en Midden Amerika
Geo

San Cristóbal de Las Casas no es un lugar seguro para las mujeres deel 2

San Cristóbal de Las Casas no es un lugar seguro para las mujeres  deel 2



Vandaag, 31 mei, gingen we naar de straten van San Cristóbal de Las Casas "Tragic Town" om te schreeuwen, protesteren, aanklagen, herinneren aan de twee vermoorde metgezellen en eisen dat we een leven zonder geweld gegarandeerd krijgen. We doen een dringende oproep aan het maatschappelijk middenveld, aan de families van vermoorde vrouwen, overlevenden en slachtoffers van geweld om ons samen te organiseren om het seksistische geweld dat meisjes, adolescenten en vrouwen in deze stad treft, krachtig af te wijzen en bescherming te eisen:



 



Elimineer de administratieve absurditeit om 48 of 72 uur te wachten om de zoek- en onderzoeksprocedure te starten in geval van verdwijning van kinderen en adolescenten, dit is duidelijk in strijd met hun recht op bescherming en integriteit.



 



De autoriteiten zijn opgeleid om te handelen en te onderzoeken met een gender perspectief, en om gerechtigheid te bieden voor meisjes en vrouwen die het slachtoffer zijn van geweld.



 



Stel een gespecialiseerd protocol op voor het onmiddellijk zoeken van verdwenen kinderen en adolescenten onder alle omstandigheden.



 



In het bijzonder doen we een beroep op de bevoegde autoriteiten van de regering van Chiapas, zodat, vooruitgang wordt geboekt in de waarschuwingsmaatregelen, geen versluiering tactieken optreden en met de nodige voortvarendheid de gevallen van gender geweld en feminicide die in ons land plaatsvinden aanpakken.



We eisen dat het geval van Pascuala wordt onderzocht, dat zij veilig terugkeert, dat zij wordt overgedragen aan haar familie en dat de verantwoordelijken worden gestraft.



 



We noemen ze en we vergeten ze niet omdat het ons pijn doet. Hoewel we ze niet kenden, denken we aan hen.



In het aangezicht van macho-geweld organiseren we ons, verenigen we ons en verdedigen we onszelf.



Wij leven voor waar we van houden!



Geen doden meer!



 



El Fuente este Articulo Bron van het bericht



 



Publicatie van dit bericht: vertaalt uit het Spaans met uitdrukkelijke toestemming van



 



El Centro de Derechos Humanos Fray Bartolomé de Las Casas, A.C.



Calle Brasil 14

Barrio Mexicanos

29240 San Cristóbal de Las Casas

Chiapas, México



www.frayba.org.mx



solidaridad@frayba.org.mx