Bajio reisblogs

Terug in de schoolbanken

arjenenlucas was er (tot 25 okt 2010) Gepost op 21 aug 112 reacties

“Roma no se construyó en un día! Paciencia chicos!”, antwoordt juf Socorro met één van haar oneliners als we na een dag school vragen hoe we de Spaanse taal zo snel mogelijk onder de knie krijgen. Socorro is erg geduldig als we op onze eerste dag stuntelend een soort ‘nijntje-gaat-naar-school-gesprek’ voeren. Vandaag heeft deze vrolijke en bejaarde dame echter haast. Na de les moet ze met gezwinde spoed naar de begraafplaats voor een uitgebreide lunch op het graf van haar overleden ouders. Het is de Dag van de Doden (Dia de los Muertos) en dit wordt in heel Mexico groots gevierd met tamales, tequila en mariachi-muziek op de begraafplaatsen. Als we in de klas praten over dit feest moeten we er toch nog een beetje aan wennen.

We leren twee weken Spaans in het door UNESCO beschermde koloniale kunstenaarsdorp San Miguel de Allende, gelegen op een hoogvlakte drie busuren ten noorden van Mexico-Stad. Het is een fijne plek: veilig, gemoedelijk en er heerst een aangenaam en zonovergoten klimaat.

Hoewel twee weken fulltime les bij nader inzien erg kort is, doet de school Habla Hispana er alles aan om ons de taal eigen te maken. De ochtenden hebben we grammatica en anderhalf uur conversatie. In de middagen is er een gevarieerd programma met cultuurwandelen, koken en zelfs muziek. Alles ‘en espagnol’ natuurlijk. Het zal echter nog best wat geduld vergen voordat we de taal geheel straatvaardig zijn!

arjenenlucas Positie 29986 (0 p.) Lid sinds 12-07-2009 Foto's en tips: 35 Blogs: 16 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De parade van de Catrina's in San Miguel de Allende
blogfoto nr. 2
Luguber snoepgoed op de markt
blogfoto nr. 3
Muziekmaken op het graf
blogfoto nr. 4
Het mooi koloniale San Miguel de Allende
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Buddha in Medellín
3 0
Gepost op 02 oktober
Colombia Medellin
In de sporen van La Niña
3 1
Gepost op 30 september
Panama Pacifische kust
Pretpark "Cost Rica"
3 1
Gepost op 16 september
Costa Rica

Reacties bij deze blog

Door: • Geplaatst op

Corrie, moet je wel ff goed opletten dan he.. er staat oktober 2010....? Ik ben benieuwd hoe het nu met je Spaans gaat, is er nog wat blijven hangen? Na twee weken kun je heel wat leren.. wil je echter officiele stukken in het spaans schrijven dan kun je beter aankloppen bij een <a href="http://www.snelvertaler.nl/nl-NL_TranslationAgencySpanish.htm" title="Vertaalbureau Spaans Nederlands">Vertaalbureau Spaans Nederlands</a>

corriedewinter

Door: corriedewinter • Geplaatst op

Leuk om te lezen, mooie foto's. Wel even de datum veranderen, oktober moet nog komen :))

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.