Bajio

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Bajio image

Terug in de schoolbanken

Bajio
Mexico
Arjenenlucas

Terug in de schoolbanken

“Roma no se construyó en un día! Paciencia chicos!”, antwoordt juf Socorro met één van haar oneliners als we na een dag school vragen hoe we de Spaanse taal zo snel mogelijk onder de knie krijgen. Socorro is erg geduldig als we op onze eerste dag stuntelend een soort ‘nijntje-gaat-naar-school-gesprek’ voeren. Vandaag heeft deze vrolijke en bejaarde dame echter haast. Na de les moet ze met gezwinde spoed naar de begraafplaats voor een uitgebreide lunch op het graf van haar overleden ouders. Het is de Dag van de Doden (Dia de los Muertos) en dit wordt in heel Mexico groots gevierd met tamales, tequila en mariachi-muziek op de begraafplaatsen. Als we in de klas praten over dit feest moeten we er toch nog een beetje aan wennen.

We leren twee weken Spaans in het door UNESCO beschermde koloniale kunstenaarsdorp San Miguel de Allende, gelegen op een hoogvlakte drie busuren ten noorden van Mexico-Stad. Het is een fijne plek: veilig, gemoedelijk en er heerst een aangenaam en zonovergoten klimaat.

Hoewel twee weken fulltime les bij nader inzien erg kort is, doet de school Habla Hispana er alles aan om ons de taal eigen te maken. De ochtenden hebben we grammatica en anderhalf uur conversatie. In de middagen is er een gevarieerd programma met cultuurwandelen, koken en zelfs muziek. Alles ‘en espagnol’ natuurlijk. Het zal echter nog best wat geduld vergen voordat we de taal geheel straatvaardig zijn!

Foto's

c7b5a.jpg
c7b5a.jpg
Arjenenlucas
b1fa2.jpg
b1fa2.jpg
Arjenenlucas
4fa10.jpg
4fa10.jpg
Arjenenlucas