Baja California reisblogs

Leeg Loreto

arjenenlucas was er (tot 20 okt 2010) Gepost op 18 mrt 112 reacties

Loreto heeft pech. Of beter gezegd: Mexico heeft pech. De Mexicaanse griep, een toename aan drugsgerelateerd geweld en de economische crisis waardoor de consumerende Amerikanen wegblijven. Inmiddels is de griep overgewaaid en spelen de geweldadige taferelen zich af in grensprovincies ver hier vandaan. Maar het is op het eerste gezicht leeg in de vriendelijke straten van Loreto, mooi gelegen aan de diepblauwe Zee van Cortez op het schiereiland Baja California. De mensen blijven weg. Vliegtuigmaatschappijen houden hun vluchten geschrapt.

Het heeft vorige week geregend en de woestijn staat in bloei. De bergketen Sierra de la Giganta heeft een groene zweem over zich en de dalen zijn gevuld met metershoge bloeiende cactussen waar groepen gieren zweven op de thermiek zoekend naar hun buit. In de straten worden we omringd door honderden gele citroenvlinders en zoemen kolibries rakelings aan ons voorbij. ’s-Avonds wordt er op het plein muziek gemaakt en vallen we met onze neus in een vrolijk dorpsfeest!

In de Zee van Cortez stikt het van het onderwaterleven als we met zeeleeuwen duiken in het Loreto National Marine Park en wordt de boot een keer omringd door wel honderd dol-enthousiaste dolfijnen. Exotische Fregatvogels en Blauwvoet Jan van Genten scheren over het water. En er wordt zoveel vis gevangen dat we meermalen verse tonijn krijgen voor ’s-avonds op de BBQ.

Loreto is niet leeg. Het is vol van leven!

arjenenlucas Positie 30337 (0 p.) Lid sinds 12-07-2009 Foto's en tips: 35 Blogs: 16 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
De prachtige baaien van de zee van Cortez
blogfoto nr. 2
De woestijn kleurt elk jaar een beetje groen in september
blogfoto nr. 3
Duiken met nieuwsgierige zeeleeuwen
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Buddha in Medellín
3 0
Gepost op 02 oktober
Colombia Medellin
In de sporen van La Niña
3 1
Gepost op 30 september
Panama Pacifische kust
Pretpark "Cost Rica"
3 1
Gepost op 16 september
Costa Rica

Reacties bij deze blog

TravelGoom

Door: TravelGoom • Geplaatst op

Een korte overweging. Krcahtig.

Lione Kolsteren

Door: Lione Kolsteren • Geplaatst op

Mooie sfeerbeschrijving van Loreto. Lijkt me wel de moeite waard. Je schrijft goed, daarom is het wel jammer dat het verhaal kort is; er zit méér in volgens mij.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.