VIDEO: Duiken in zwavelrivier image
Pinkdisguise

VIDEO: Duiken in zwavelrivier

Voor de gevorderde duiker die nét wat meer spanning zoekt, biedt Cenote Angelita in Mexico een ultieme ervaring. Op de bodem van deze grot stroomt er namelijk een 'rivier'. Maar niet zomaar één...

Wanneer je afzinkt in deze grot, lijkt het net alsof er een rivier stroomt op de bodem van de zee. In werkelijkheid is de rivier een illusie: in het water zweeft namelijk een laag van zwavel en gas over de bodem heen. De wolk vult na dertig meter de bodem van de grot, die in totaal zestig meter diep is. Deze duik is echt voor gevorderden; een gemiddelde duik gaat namelijk maar tot twintig meter. De grot is gelegen vlakbij de kust van Playa del Carmen in Mexico.

Rotte eieren

De wolk is een combinatie van vulkanische rook, onderwatervegetatie en rottende bacteriën. Echt aangenaam vertoeven is het er dus niet; er hangt namelijk een indringende geur wat veel weg heeft van ‘rotte eieren’. Het gas kan in hoge concentraties gevaarlijk zijn voor mensen, maar dat is in deze grot gelukkig niet het geval. Er zijn veel organisaties in Mexico waar deze duik geboekt kan worden. Echte waaghalzen kunnen zelfs in de wolk duiken, wat in het onderstaande filmpje te zien is.

Bekijk de video




Volg Columbus Magazine via Twitter of via RSS.