Martinique reisadvies

Voor een plezierige en veilige vakantie naar Martinique, is het belangrijk op de hoogte te zijn van het actuele reisadvies, Dat wij hieronder geven. Want iedereen wil natuurlijk veilig op reis! Daarom is het belangrijk om te weten of Martinique een veilige bestemming is. Het ministerie van buitenlandse zaken geeft op basis van de actuele situatie aan of er een positief reisadvies Martinique is of een negatief reisadvies Martinique. Let er bij je reisvoorbereiding goed op in welke regio’s van Martinique dit advies geldt. Deze hoeft niet overal hetzelfde te zijn. Doel van dit reisadvies is om je te informeren over de veiligheid in Martinique. De veiligheid heeft onder meer betrekking op het aantal misdrijven, demonstraties en rellen, de verkeersveiligheid, actuele noodsituaties door natuurrampen, gevechten tussen bevolkingsgroepen en oorlog. Ook veiligheidsrisico’s met betrekking tot ziektes en gezondheid en epidemieën worden in dit reisadvies meegenomen.

Actueel reisadvies Martinique

Over het algemeen geldt er een positief reisadvies voor Martinique. Wees echter wel alert. Er kunnen demonstraties voorkomen die leiden tot geweld. Draag ook geen opvallende sieraden en/of juwelen en gedraag je zo min mogelijk als toerist. 

Dit advies wordt dagelijks bijgewerkt. Je blijft echter zelf verantwoordelijk voor de veiligheid van jouw reis. Wij zijn niet aansprakelijk voor mogelijke problemen veroorzaakt door informatie op deze site! Zie hier het actuele reisadvies voor Martinique van het Ministerie van Buitenlandse Zaken.

Informatie over Martinique

Meer Martinique inspiratie

'504946' door RoyanvanVelse '504946' door RoyanvanVelse

MartiniqueLe Jardin de Balata

MartiniqueLe Jardin de Balata

Het mooiste strand

De Grande Anse des Salines op het Caribische Martinique wordt wel het mooiste strand van het eiland genoemd. Het ligt in het zuiden en is 2 kilometer lang: helder, blauw en warm water, wit zand en wuivende palmbomen. Prachtig om te zien en evenzeer prachtig om te zijn. Het eiland kent echter heel veel stranden die ook een hoog bounty-gehalte hebben. Maar als je dan toch op het 80 kilometer eiland bent, is dit wel een erg fijne plek om eens heen te gaan en om te gaan zwemmen.

'497758' door RoyanvanVelse '497758' door RoyanvanVelse

MartiniqueSaint-Pierre

MartiniqueSaint-Pierre

De levende vulkaan

Het tropische eiland Martinique in de Caribische zee oogt rustig vanuit de lucht. Zoals meestal wordt in het noorden van het stukje land de top van de 1400 meter hoge Montagne Pelée verborgen door wolken. Een vochtig regenwoud groeit op de flanken van de berg en loopt door tot aan de exotische stranden langs de kust. Maar het zand onder de palmbomen en in de zee is zwart van kleur in plaats van wit. Het past in eerste instantie niet helemaal bij het beeld dat velen hebben van tropische lagunes. De oorzaak hiervan schuilt schijnheilig en bedrieglijk tussen de wolken: de nog steeds actieve vulkaan. Het is alweer ruim honderd jaar geleden sinds de vulkaan voor het laatst moordde in een niets ontziend geweld. Dat was in 1902. De berg was al een tijd onrustig maar er werd geen evacuatie bevolen door de autoriteiten die meer aandacht hadden voor de op handen zijnde verkiezingen dan voor het dreigende gevaar. In de maand mei van dat jaar vond de eruptie plaats en een gloedwolk bestaande uit halfvloeibare lava, gas, steen en as verwoestte alles in de wijde omgeving. De hoofdstad Saint-Pierre aan de voet van de berg verdween van de aardbodem door toedoen van deze drukgolf die een temperatuur bereikte van honderden graden Celsius en wel 30.000 mensenlevens opeiste. Twee mannen slechts overleefden de ramp. Een daarvan, genaamd Cyparis, zat op dat moment gevangen in een cel waarvan de muren zo dik waren dat ze zijn leven redden. Saint-Pierre is sindsdien weer opgebouwd. In 1929 vond er nog een uitbarsting plaats maar omdat de omgeving tijdig werd ontruimd vielen er ditmaal geen slachtoffers. Vandaag de dag is de vulkaan nog steeds wakker en wordt hij voortdurend in de gaten gehouden door vulkanologen. Het stadje aan zee is niet meer de hoofdstad van het door Frankrijk bestuurde eiland en blijft de sporen dragen van de ramp uit 1902. Van alle gebouwen is alleen de kerk tamelijk ongeschonden overeind blijven staan tijdens het natuurgeweld. Van de gevangenis en het ooit zo vermaarde stadstheater zijn enkel nog ruïnes over. Het cachot van Cyparis staat er nog steeds en is vrij toegankelijk voor een ieder. De foto heb ik vanuit een Cessna genomen. Ik ben nu 6 keer op Martinique geweest en ik heb nog steeds geen foto van de vulkaan kunnen nemen zonder die wolken eromheen.

'510258' door RoyanvanVelse '510258' door RoyanvanVelse

MartiniqueFort de France

MartiniqueFort de France

Kleurrijke hoofdstad

De hoofdstad van het tropische Martinique biedt een aaneenschakeling van kleuren. Aan de ene kant is het heel Frans met bekende winkelgevels, maar ook weer erg exotisch. De mensen zijn goedlachs en het is heerlijk om in deze straatjes te wandelen of om de lokale markten te bezoeken.

Laat kaart zien

Laatste Martinique artikelen

Met onze reisgids Martinique ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.