Martinique malaria

Is er malaria in Martinique en wat zijn de malaria gebieden Martinique? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Martinique, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Martinique. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Martinique verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Martinique om te zien of jouw Martinique reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Martinique is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Martinique

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Martinique.  

Informatie over Martinique

Meer Martinique inspiratie

'504946' door RoyanvanVelse '504946' door RoyanvanVelse

MartiniqueLe Jardin de Balata

MartiniqueLe Jardin de Balata

Het mooiste strand

De Grande Anse des Salines op het Caribische Martinique wordt wel het mooiste strand van het eiland genoemd. Het ligt in het zuiden en is 2 kilometer lang: helder, blauw en warm water, wit zand en wuivende palmbomen. Prachtig om te zien en evenzeer prachtig om te zijn. Het eiland kent echter heel veel stranden die ook een hoog bounty-gehalte hebben. Maar als je dan toch op het 80 kilometer eiland bent, is dit wel een erg fijne plek om eens heen te gaan en om te gaan zwemmen.

'497758' door RoyanvanVelse '497758' door RoyanvanVelse

MartiniqueSaint-Pierre

MartiniqueSaint-Pierre

De levende vulkaan

Het tropische eiland Martinique in de Caribische zee oogt rustig vanuit de lucht. Zoals meestal wordt in het noorden van het stukje land de top van de 1400 meter hoge Montagne Pelée verborgen door wolken. Een vochtig regenwoud groeit op de flanken van de berg en loopt door tot aan de exotische stranden langs de kust. Maar het zand onder de palmbomen en in de zee is zwart van kleur in plaats van wit. Het past in eerste instantie niet helemaal bij het beeld dat velen hebben van tropische lagunes. De oorzaak hiervan schuilt schijnheilig en bedrieglijk tussen de wolken: de nog steeds actieve vulkaan. Het is alweer ruim honderd jaar geleden sinds de vulkaan voor het laatst moordde in een niets ontziend geweld. Dat was in 1902. De berg was al een tijd onrustig maar er werd geen evacuatie bevolen door de autoriteiten die meer aandacht hadden voor de op handen zijnde verkiezingen dan voor het dreigende gevaar. In de maand mei van dat jaar vond de eruptie plaats en een gloedwolk bestaande uit halfvloeibare lava, gas, steen en as verwoestte alles in de wijde omgeving. De hoofdstad Saint-Pierre aan de voet van de berg verdween van de aardbodem door toedoen van deze drukgolf die een temperatuur bereikte van honderden graden Celsius en wel 30.000 mensenlevens opeiste. Twee mannen slechts overleefden de ramp. Een daarvan, genaamd Cyparis, zat op dat moment gevangen in een cel waarvan de muren zo dik waren dat ze zijn leven redden. Saint-Pierre is sindsdien weer opgebouwd. In 1929 vond er nog een uitbarsting plaats maar omdat de omgeving tijdig werd ontruimd vielen er ditmaal geen slachtoffers. Vandaag de dag is de vulkaan nog steeds wakker en wordt hij voortdurend in de gaten gehouden door vulkanologen. Het stadje aan zee is niet meer de hoofdstad van het door Frankrijk bestuurde eiland en blijft de sporen dragen van de ramp uit 1902. Van alle gebouwen is alleen de kerk tamelijk ongeschonden overeind blijven staan tijdens het natuurgeweld. Van de gevangenis en het ooit zo vermaarde stadstheater zijn enkel nog ruïnes over. Het cachot van Cyparis staat er nog steeds en is vrij toegankelijk voor een ieder. De foto heb ik vanuit een Cessna genomen. Ik ben nu 6 keer op Martinique geweest en ik heb nog steeds geen foto van de vulkaan kunnen nemen zonder die wolken eromheen.

'510258' door RoyanvanVelse '510258' door RoyanvanVelse

MartiniqueFort de France

MartiniqueFort de France

Kleurrijke hoofdstad

De hoofdstad van het tropische Martinique biedt een aaneenschakeling van kleuren. Aan de ene kant is het heel Frans met bekende winkelgevels, maar ook weer erg exotisch. De mensen zijn goedlachs en het is heerlijk om in deze straatjes te wandelen of om de lokale markten te bezoeken.

Laat kaart zien

Laatste Martinique artikelen

Met onze reisgids Martinique ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.