Jamaica foto's & tips

'143743' door Esthers '143743' door Esthers

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Schelpen verkoper

Esthers

Een ontmoeting op het het strand van Negril met een schelpen duiker/verkoper.

'499291' door RobHoekstra '499291' door RobHoekstra

JamaicaSeven Mile Beach

JamaicaSeven Mile Beach

Strand bij Negril

RobHoekstra

Negril is een rustig plaatsje vergeleken met het vrij dichtbij gelegen Montego Bay. In Negril heb je mooie witte stranden. Dit is een stukje van seven mile beach met her en der een resort of luxe villa van de rijken. Dit is het meest westelijke puntje van Jamaica wat het best wel een beetje afgelegen maakt. Een uitstapje naar de hoofdstad kost je dan jammer genoeg ook aardig wat vakantieuurtjes.

'288956' door Nicole Franken '288956' door Nicole Franken

JamaicaKingston

JamaicaKingston

Stoep.

Nicole Franken

Op het stoepje in Cassia Park - Kingston in Jamaica trek het leven aan je voorbij. Het blijkt een micro-kosmos en niets is wat het lijkt...

'304038' door sitahouwer '304038' door sitahouwer

JamaicaOost Jamaica

JamaicaOost Jamaica

Black River

sitahouwer

De rivier Black River die eindigd in het gelijknamige plaatste wordt hoe verder je stoomopwaards komt steeds zwarten. Het water is super helder, maar het komt door een zwart goedje wat op de bodem ligt wat het zo zwart maakt. Zomers kan er in combinatie met de warmte van de zon ook Methaan gas uit de bodem ontsnappen en zo een boom in de fik zetten. Het blijft maar bij 1 boom, omdat de omgeving moeras/achtig is.

'449899' door Eefje1981 '449899' door Eefje1981

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Kolibrie

Eefje1981

Barney's Hummingbird Garden in Negril is absoluut een bezoek waard! Loop door de schitterende tuin en spot kolibri's. Er staan door de tuin flesjes suikerwater verspreid, zodat je de kolibries kunt voeren.

'221294' door Marchel '221294' door Marchel

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Ya Man!

Marchel

Ya man, hij bestaat nog, verstopt tussen de tropische bomen van Jamaica. Lekker blowen van opbrengst van z'n eigen veldje. Wat mij betreft de broer van Bob Marley.

'489558' door RobHoekstra '489558' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Moeders mooiste?

RobHoekstra

Deze fangtooth moray eel is volgens mij niet de mooiste vis in the Caraïben maar wel een gewillig model. Hij heeft gevaarlijk scherpe tanden die hij maar wat graag laat zien. Gezien tijdens een duik voor de kust van Negril in Jamaica.

'489429' door RobHoekstra '489429' door RobHoekstra

JamaicaSeven Mile Beach

JamaicaSeven Mile Beach

Negril

RobHoekstra

Een mooi en rustig stuk strand in Jamaica is seven mile beach. Ligt niet ver van de bekende badplaats Negril in het uiterste westen van het eiland. Een lang wit strand met her en der een verdwaalde villa van de rijken daar.

'404799' door Mary54 '404799' door Mary54

JamaicaOost Jamaica

JamaicaOost Jamaica

Blue Lagoon

Mary54

Hier in het plaatsje Port Antonio ligt de Blue Lagoon hier is de film"The Blue Lagoon" met Brook Shields opgenomen, deze familie laat zich lekker verwennen met een tochtje vlotvaren.

'523820' door RobHoekstra '523820' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Early in the morning

RobHoekstra

We waren erg vroeg op pad deze morgen in het kleine kustplaatsje Negril. Een enkele Jamaicaan was ook al op een maakte zijn bootje klaar voor een nieuwe dag toeristen vermaken boven de koraalriffen van de westkust. Alhoewel ik een echte nachtbraker ben kan ik de rust en stilte van een early morning op zijn tijd ook wel waarderen.

'34717' door Esthers '34717' door Esthers

JamaicaOost Jamaica

JamaicaOost Jamaica

Raften bij blue lagoo

Esthers

een boottripje in de omgeving van de blue lagoon op een bamboe raft.

'488999' door RobHoekstra '488999' door RobHoekstra

JamaicaBlack River Great Morass

JamaicaBlack River Great Morass

Gele tandjes

RobHoekstra

Ook in Jamaica leven krokodillen in het wild. Deze "vriendelijke" reus lag te chillen op een aanlegplaats voor een boot aan de Black river. De korokdillen in Jamaica zijn bedreigd en de Great Morass in hun grootste toevluchtsoord. Deze soort schijnt trouwens een van de minst agressieve te zijn en is met een bootje tot heel dichtbij te benaderen.

'345310' door Nicole Franken '345310' door Nicole Franken

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Ghetto friendship

Nicole Franken

Meer dan 1600 moorden op het eiland in 2008. Driemaal zoveel als in de stad New York in dezelfde periode. En New York heeft meer dan drie keer zoveel inwoners. Maar als toerist merk je eigenlijk maar weinig van het geweld, tenzij je het Jamaicaanse nieuws op de voet volgt. Verreweg de meeste moorden worden er gepleegd in de armere buurten en in de ghetto's van de grote steden. Het gaat voornamelijk om bendeoorlogen, afrekeningen en huiselijk geweld en de schietpartijen hebben niks te maken met bezoekers van buitenaf. Waar het aan ligt dat de cijfers zo hoog liggen? De geleerden staan klaar met hun verklaringen, maar die spreken elkaar tegen en bieden zeker geen helderheid... Toch komt er net zoals op alle plaatsen in de wereld oprechte vriendschap voor, daar komt niets en niemand tussen.

'387415' door rlkamps '387415' door rlkamps

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Na de zonsondergang

rlkamps

Vanuit het hotel waar wij zaten op Jamaica, liepen we zo het strand op. En elke avond hadden wij een fantastische zonsondergang kunnen bekijken. Maar na deze zonsondergang zijn de kleuren van de lucht en de zee ook fantastisch.

'315113' door zandverzamelaar '315113' door zandverzamelaar

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Great River rafting

zandverzamelaar

In de buurt van Montego Bay kun je bamboe vlotvaren op de Great River. Dit is een van de must-do's van Jamaica. Eerst moeten de leerlingen voor een periode van 2 tot 5 jaar in hun eentje het vlot weer stroomopwaarts trekken naar het beginpunt. Daarna zullen ze diverse vlotten moeten kunnen bouwen eer ze uiteindelijk een licentie krijgen om toeristen te mogen vervoeren.

'389105' door RReintjes '389105' door RReintjes

JamaicaOcho Rios

JamaicaOcho Rios

Wie is u?

RReintjes

Ten westen van Ocho Rios ligt het Columbuspark, wij wilden daar graag naar toe, scheen volgens anderen best interessant te zijn. Even een parkeerplekje zoeken en....oeps daar stond deze vrolijke Frans ineens voor de auto, met zijn gitaar in de hand.

'417402' door RobHoekstra '417402' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Zowel boven als...ond

RobHoekstra

Jamaica, boven water een kleurrijke boel maar onderwater ook. Een aantal duiken gemaakt op de riffen rondom Negril. Hier een school vissen temidden van een stuk koraal.

'212902' door Gerrit '212902' door Gerrit

JamaicaBlue Mountains

JamaicaBlue Mountains

Wimpelstaart kolibri

Gerrit

Er vliegen in Jamaica drie endemische kolibri's waaronder twee wimpelstaarten, de roodsnavel en de zwartsnavel. Wimpelstaarten hebben een enorm lange staart als de pandjes van een pandjesjas die ook razensnel wordt bewogen. In Jamaica worden ze doctor bird genoemd vanwege dit uiterlijk.

'218311' door RobHoekstra '218311' door RobHoekstra

JamaicaNegril

JamaicaNegril

Seven mile beach...Ne

RobHoekstra

Negril heeft een mooi lang strand (nine miles beach geloof ik) met aan de beide uiteinden veel resorts en toeristenvertrier. Ergens in het midden vind je een mooi en rustig stuk waar je bijna niemand tegen komt. Dacht me te herinneren dat ze het seven mile beach noemden. Heerlijk om even een duik te nemen in het warme water.

'352092' door Travelireentje '352092' door Travelireentje

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

De vis wordt zuur...b

Travelireentje

Zoals ik al eerder meldde hebben we niet veel vrolijke vriendelijke mensen gezien in Jamaica. Vandaar mijn titel de vis wordt zuur betaald, omdat deze dame verre van een vrolijk gezicht trekt, waarschijnlijk hebben ze daar ook weinig reden toe... Ze staat haar vis te verkopen op een overdekte markt in Montego Bay.

'218762' door RobHoekstra '218762' door RobHoekstra

JamaicaWest Jamaica

JamaicaWest Jamaica

Koraalgarnaal

RobHoekstra

Deze banded coral shrimp heeft z'n plekje (zoals zijn naam al doet vermoeden) gevonden op een stuk hard koraal. Deze heeft nog geen grote scharen. Ben ze ook tegen gekomen met redelijke grijpertjes. Misschien is dit nog een jonkie.

'298162' door Nicole Franken '298162' door Nicole Franken

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Meloen

Nicole Franken

Mama Itah: moeder van de rastafari's op Jamaica in haar eigen moestuin, waar ze onder andere meloenen verbouwd. De rastafari's eten volgens de principes van de Ital kitchen.

'450022' door Eefje1981 '450022' door Eefje1981

JamaicaWest Jamaica

JamaicaWest Jamaica

YS Falls

Eefje1981

YS is de kortste plaatsnaam op Jamaica en ligt in de zuidwestelijke parish Saint Elizabeth. YS staat bekend om zijn rivier met de watervallen.

'35281' door konings164 '35281' door konings164

JamaicaMontego Bay

JamaicaMontego Bay

Kolibri in Jamaica

konings164

Kolibri (nationale vogel) in Jamaica