Negril reisblogs

Happy Hurricane!

Travelireentje was er (tot 15 sep 2008) Gepost op 20 feb 126 reacties

Jamaica is een prachtig eiland. Op de één of andere manier gebeurt het regelmatig wanneer ik op reis ben ik dat ik getuige ben van extreme natuurverschijnselen. Ik heb een tropische storm meegemaakt in Florida, tijdens de tsunami van 2004 verbleef ik in Azië, ik zag bosbranden in Australië en nu hadden we het geluk om orkaan Gustav mee te mogen maken.

We hadden vernomen dat de orkaan in aantocht was en we hadden ons verschanst in Blue Cave Castle, een allerliefst wit met blauw geschilderd kasteelachtig gebouw in Negril, dit werd gerund door een vriendelijke Engelse dame. Het kasteel was van steen, we gingen voor zeker en stormbestendig! Het kasteel lag aan zee dus we hebben de buien en stormen zien komen en gaan, prachtig om te zien. Tijdens de heftige buien kan je absoluut niet naar buiten. In de kamers zaten geen ramen, slechts horizontale jaloezieën die je zoveel mogelijk dicht kon doen, wat niet zoveel baatte dus je kan je voorstellen dat het ook gewoon regende in je bed. Bijna alle handdoeken die we hadden gebruikten we om het water dat onder de deur sloeg tegen te houden, een onbegonnen klus.

Wat vrij voor de hand ligt in dit soort landen is dat de stroom uit valt. Mijn man vond het allemaal erg leuk om mee te maken, totdat hij op de tweede ochtend ontdekte dat de grote elektrische koffiekan die tot dan 's ochtends in de tuin klaar stond er niet was. Ik zei, ja die gaat natuurlijk ook op elektriciteit.We overleefden overdag op koekjes en pakjes drinken die we van te voren ingeslagen hadden. ’s Avonds werd er nog zo goed en zo kwaad als het ging voor ons op gas gekookt.

Een andere bijkomstigheid, waar je van te voren niet zo gauw aan denkt, is buiten het feit dat er geen warm water meer is, dat je het toilet niet meer door kan trekken, je begrijpt dat de situatie nijpender werd in ons kasteelkamertje, naarmate de dagen vorderden.

Na een paar dagen was het ergste voorbij. We hadden langer in het kasteel gezeten dan we in eerste instantie bedacht hadden en daardoor waren we bijna door ons geld heen dus wij op weg naar de geldautomaat. Maar die doet het natuurlijk ook niet als er geen elektriciteit is! Met heel veel moeite een taxi bereid gevonden om ons naar een andere geldautomaat te rijden die in het noorden was. Wij begrepen niet waarom de taxichauffeurs zo moeilijk deden. Maar noord bleek anderhalf uur verderop te liggen, waarbij we door waterplassen moesten rijden waarbij het water bijna tot onder de portierraampjes kwam. Niet echt goed voor je auto dus, we begrepen de taxichauffeurs ineens veel beter. Gelukkig werkte deze geldautomaat wel. Onze chauffeur had vroeger cocaïne gesmokkeld dus hij kende als terugweg een alternatieve weg; de smokkelroute van toen. Een weg vol gaten dus ook hier had de auto het zwaar te verduren. Maar wij hadden ons geld!

Wij hebben ons overlevingskasteeltje betaald en zijn weer verder getrokken! Het was heel bijzonder om dit mee te maken en de Jamaicanen zijn gewend aan orkanen dus ze wensten elkaar en vooral ons, omdat ze weten dat wij het niet vaak mee maken, een HAPPY HURRICANE!

Travelireentje Positie 335 (1215 p.) Lid sinds 01-02-2012 Foto's en tips: 347 Blogs: 7 Fans: 0

Foto's bij deze blog

blogfoto nr. 1
Ons stevige stormvaste onderkomen Blue Cave Castle in Negril
blogfoto nr. 2
Het ging er heftig aan toe
blogfoto nr. 3
Je zag de buien komen en gaan
blogfoto nr. 4
Overleven op van te voren ingeslagen koekjes en pakjes drinken
deel dit artikel met je vrienden:

Andere blogs van deze gebruiker

Chez Ali! Doe het nie!
5 11
Gepost op 23 augustus
Marokko Marrakech
Opgepast in Jamaica!
1 6
Gepost op 18 april
Jamaica Montego Bay
Principes overboord?
4 12
Gepost op 25 april
India

Reacties bij deze blog

jhhuijs

Door: jhhuijs • Geplaatst op

Prachtig verhaal om te lezen. Mooi voor de avonturiers onder ons om dit mee te maken, maar ik hoop dat ik het onder een vakantie niet mee maak.
Geweldig romantisch kasteel, ziet er erg leuk uit.

deHaspelBurght

Door: deHaspelBurght • Geplaatst op

Spannende tijden zorgen altijd voor een goed verhaal achteraf. Zelf een keer in een gehuurde jeep het linnendak proberen vast te houden toen de orkaan over Tenerife trok. Ik ben 3 dagen doof geweest maar mijn vriend wist ons gelukkig heelhuids naar het hotel terug te rijden.

Jenny

Door: Jenny • Geplaatst op

Hahaha, wat een verhaal. Wij mochten in Mexico orkaan Emily verwelkomen, ook een ervaring om nooit te vergeten.

Yves

Door: Yves • Geplaatst op

Wat een leuke, verfrissende blog! Getuigend van een benijdenswaardig positieve instelling, zo tussen de regels door. Dat jij nog op reis durft te gaan met je aantrekkingskracht op natuurrampen. ;)

adelheid

Door: adelheid • Geplaatst op

Je hebt inderdaad een honeymoon gehad om nooit te vergeten. Leuk verhaal.

Laat een reactie achter

Meld je aan of log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.