Montego Bay

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Montego Bay image

Montego Bay

Montego Bay
Jamaica
Travelireentje

Opgepast in Jamaica!

Ik plaats deze blog nogmaals; allereerst omdat het nog steeds actueel is! Ten tweede omdat naar aanleiding van deze blog Kees v.d. Spek van het programma "oplichters in het buitenland" contact met mij heeft opgezocht en er een hele aflevering van het programma aan heeft gewijd. Zo zie je maar....ik ben daar blij mee, omdat zoveel mogelijk mensen gewaarschuwd moeten worden. De gasten op de foto heeft hij gevonden...
Wil je de aflevering terug zien kan dat via http://www.sbs6.nl/programmas/oplichters-in-het-buitenland/videos/0guMNksGvGXY/oplichters-in-het-buitenland-10-jamaica

Op zoek naar romantiek in Jamaica

Op de één of andere manier had ik een zeer romantisch beeld van Jamaica in mijn hoofd, een soort bounty eiland met een hoog Bob Marley gehalte. Vandaar dat Jamaica ons een leuke bestemming leek voor een romantische honeymoon. We wilden, zoals gewoonlijk, met de rugzak rondreizen en volgens een reisbureau wat we gebeld hadden was dat geen probleem.

Iemand zei een week voor de bruiloft tegen mijn aanstaande man: “je weet dat je daar een wandelende schietschijf bent?”. De aanstaande bruidegom trok hier toch wat witjes van weg. Ik ben zelf niet zo bang aangelegd en heb al veel gereisd, dus ook al veel vooroordelen en indianenverhalen gehoord, dus ik zei joh dat zal best meevallen.

De vlucht met Arke Fly ging goed, een tussenlanding op de Domenicaanse republiek, de “openlucht” luchthaven zag er prima uit, rieten daken en er speelde gezellig een bandje, dus we vlogen vol goede moed door naar Jamaica.

We landden op Montego Bay en waren al helemaal klaar voor de reggaebands die ons op de luchthaven zouden opwachten, maar niets van dit alles. Bij de paspoortcontrole ging het er vrij nors aan toe. Ik had vanuit Nederland het eerste hotel via internet geboekt, daar werden we met de taxi heen gebracht. De volgende dag gingen we met behulp van de Lonely Planet Montego Bay verkennen. Vrij snel nadat wij op weg waren kwam een jongen met ons meelopen om de weg te wijzen, voor onze veiligheid was het volgens hem beter dat hij meeliep en hij kende ten slotte the places to be. Nou ja, altijd makkelijk als iemand een beetje de weg kent. Zo gezegd zo gedaan. Even verderop kwam er nog een jongeman ter begeleiding van onze verkenningstocht, deze zag er wel iets minder betrouwbaar uit maar was toch zeer vriendelijk. Na de rondleiding die ongeveer een uurtje geduurd had boden de jongemannen aan ergens wat te gaan drinken. We werden naar één of ander achteraf steegje geleid in een duister cafeetje zonder ramen. Wij mochten de mannen op een biertje trakteren en vervolgens begon de onderhandeling over de prijs van hun verleende diensten. Nou, die loog er niet om, zij wilden daar een astronomisch bedrag voor hebben. Tja, wat doe je dan? Je weet niet precies waar je bent, ja in een lugubere tent met types waarvan je niet weet hoe ze zullen reageren en of ze gewapend zijn. Nog wel wat van de prijs kunnen afkrijgen, maar ja het bleef een belachelijk bedrag voor het wandelingetje…. We waren blij toen we weer heelhuids terug in ons hotel waren..

Gaandeweg de vakantie kwamen we er achter dat ze (blanke) toeristen als lopende geldmachines zien, die je desnoods met geweld van dit geld afhandig maakt. Regelmatig werd er tegen je gezegd hey Whitey! De ervaringen vanuit de slavernij blijven vers en de antipathie tegen de blanken is regelmatig voelbaar, waar je je ook wel weer iets bij voor kunt stellen.

Later hebben we nog meer mensen gesproken die bestolen waren en onder bedreiging van een mes geld afhandig gemaakt…

Het is een prachtig eiland, en we hebben mooie dingen gezien en gedaan, maar het gevoel van onveiligheid is jammer, ikzelf heb dat nog niet eerder meegemaakt. We zijn in de periode dat wij er waren geen andere backpackers tegen gekomen…en we belandden ook nog in orkaan Gustav,dit was overigens een superervaring, lees daarvoor mijn andere blog Happy Hurricane!

Dus, wil je naar Jamaica kies dan een goed beveiligd all inclusive resort en ’s avonds kan je je beter niet op straat begeven zonder iemand die daar bekend is, vermijd Kingston en keep your eyes and ears open…en als je van avontuur en uitdaging houdt ga dan backpacken, maar be careful!

Onze honeymoon voelde meer als een survival dan een romantische vakantie, maar het is wel de vakantie waar we het altijd over hebben! Ik had het voor geen goud willen missen!!!

Laat een reactie achter

5 reactie(s) bij "Opgepast in Jamaica!"

 • profile image comment
  Door Agrotewal• geplaatst op 19 Apr 2016 | 20:12:27

  Hele goede waarschuwing, maar is dit niet in bijna alle arme landen een tip. Ook in Marokko lopen mannen mee, die daar dan later veel geld voor willen hebben. En zodra ik tijd heb zal ik een blog plaatsen over een Marokkaan die wel hele vreemde ideeën had over de beloning voor zijn (wandel) hulp.

  Bericht aangepast op 08:11:52
 • profile image comment
  Door ChristaThieme• geplaatst op 20 Apr 2016 | 05:24:54

  Een gewaarschuwd mens tekt voor twee en dit weer even in de herinnering brengen kan absoluut geen kwaad. Dank je wel!

  Bericht aangepast op 08:11:52
 • profile image comment
  Door Ejbaaijens• geplaatst op 20 Apr 2016 | 17:23:22

  Ik had ook een romantisch idee bij Jamaica, maar dat is nu wel weg ;-)
  Goed dat je even gewaarschuwd hebt! Thanks! (haal het toch maar van het reiswensenlijstje af)

  Bericht aangepast op 08:11:52
 • profile image comment
  Door WKerkhof• geplaatst op 21 Apr 2016 | 10:52:07

  Wat en spannende honeymoon hebben jullie gehad... Bedankt voor de waarschuwingen, hou het zeker in mijn achterhoofd

  Bericht aangepast op 08:11:51
 • profile image comment
  Door Bowral• geplaatst op 22 Apr 2016 | 13:58:54

  Een heftig avontuur!

  Bericht aangepast op 08:11:51