Jamaica

Reisgids

Nieuws

Beste reistijd

Regio's en steden

Foto's

Praktisch

`Crazy' Tito

Jamaica


Eefje en ik waren op Jamaica, voor onze gebruikelijke 3 z’s, nl. zon, zee en ztrand. Behalve de 3 z’s, kijken wij ook altijd of er nog interessante excursies te doen zijn. Denk je aan Jamaica, dan denk je aan Bob Marley… We're jammin'. To think that jammin' was a thing of the past. We're jammin'. And I hope this jam is gonna last.

Onze keuze is dan ook snel gemaakt om naar Nine Miles te gaan. Dit is het dorpje waar Bob Marley is geboren en als kind opgroeide. Zijn geboortehuis staat er nog altijd. Zijn mausoleum bevindt zich hier ook.

We zijn vroeg vertrokken en de rit er naar toe is al een belevenis an sich, zeer zeker wanneer je, net als wij, door een lokaal mannetje je laat rijden!

Wij krijgen de rondleiding van `crazy’ Tito… ah-huh! `Crazy’ Tito woont al zijn hele leven lang in Nine miles… ah-huh! Hij beweert een verre neef te zijn van Bob te zijn… ah-huh! Eefje en ik kijken elkaar aan, zijn manier van praten met telkens een duidelijke bevestiging werkt ontwapend, ook wel op de lachspieren en aanstekelijk… ah-huh!