Jamaica Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Toerist Jamaica gewaarschuwd

Gepubliceerd: 15 jun 2008 0
Toeristen in Jamaica worden gewaarschuwd voor het huren van auto's. Op het eiland zijn namelijk afgelopen weekend drie mensen vermoord. Toeristen worden geadviseerd om waakzaam te zijn, indien ze naar Jamaica afreizen.
Door: evanruiten
Reizigers wordt geadviseerd om in plaats van een huurauto te huren, deel te nemen aan georganiseerde excursies en taxi's. Jamaica staat al langer bekend als een bestemming waar toeristen op hun hoede moeten zijn.

Montego Bay
De recente moorden vonden plaats in Montego Bay en brengen het totale aantal moorden in Jamaica dit jaar op ongeveer 700. Vorig jaar werden 1574 mensen om het leven gebracht op het eiland, een stijging van 18 procent ten opzichte van het voorgaande jaar.

Niet gericht op toeristen
Het merendeel van de moorden vond plaats in de buurt van hoofdstad Kingston, ver weg van de toeristen. 'Het geweld is niet gericht op toeristen', aldus de Jamaicaanse politiecommissaris Burchell Whiteman, tegenover The Telegraph. 'De moorden hebben vooral te maken met bendes, wapens en drugs.'

Voorzorgsmaatregelen
Toch wordt toeristen geadviseerd om voorzorgsmaatregelen te treffen. Reizigers wordt aangeraden om vooral deel te nemen aan georganiseerde reizen. Op eigen houtje in een huurauto over het eiland crossen is niet verstandig. Het reisadvies van het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken is op dit moment positief, maar reizigers moeten goed blijven opletten. 'In verband met in de hoofdstad Kingston voorkomende criminaliteit wordt geadviseerd het stadscentrum te allen tijde te mijden. Het openbaar vervoer is in de hoofdstad onveilig en daarom is het raadzaam hier geen gebruik van te maken. Ook wordt geadviseerd u niet in de armere wijken in de steden te begeven en stille stranden te mijden', zo luidt het reisadvies op de website.

Betrouwbare taxi's
In de toeristenplaatsen, maar ook in andere plaatsen kun je gebruik maken van de officiële taxi’s die voorzien zijn van een rode nummerplaat. Deze taxi’s zijn verzekerd en als ze ook nog eens voorzien zijn van een roze sticker met JTB op de voorruit, zijn ze tevens officieel erkend door de toeristische autoriteiten.
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Jamaica artikelen

De gaafste roadtrips die we in 2018 hebben beleefd

Niks is zo bevrijdend als een epische roadtrip om te ontsnappen aan de massa: de wind in je haren en nog honderden avontuurlijke kilometers aan de horizon. Ook dit jaar hebben we weer een paar héle mooie ritten vastgelegd.

Niks is zo bevrijdend als een epische roadtrip om te ontsnappen aan de massa: de wind in je haren en nog honderden avontuurlijke kilometers aan de hor...

Nienke de la Rive Box: 'Het draaien van 3 op Reis is best wel hard werken'

Voor het tiende seizoen van 3 op Reis ging de nieuwste aanwinst van het programma, Nienke de la Rive Box, op ontdekking uit in Jamaica. In onze Reisbucketlist deed ze al wat tips uit de doeken, zoals de indrukwekkende Blue Mountains. Maar hoe gaat het er achter de schermen eigenlijk aan toe op zo’n...

Voor het tiende seizoen van 3 op Reis ging de nieuwste aanwinst van het programma, Nienke de la Rive Box, op ontdekking uit in Jamaica. In onze Reisbu...