West Honduras

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Onderga een jungle beautybad in de Onderwereld van Luna Jaguar

West Honduras,
Honduras


Op anderhalf uur rijden van Copan vind je de Natural Hot Springs Luna Jaguar. De naam doet magisch aan, en de ervaring is er ook naar. Via een spannende hangbrug door de jungle en een natuurlijke rotstunnel, met het bordje "Welcome to the Underworld", bereik je het terrein van de warme baden. Een natuurlijk tropisch paradijsje waar je een heerlijke dag kunt ontspannen. Gevoel voor drama en Mayacultuur kan de eigenaar van deze 'beautyfarm' niet ontzegd worden.

Natuurlijke massages
De Hot Springs bestaan onder andere uit een serie van vijf baden met verschillende temperatuur en diepte. Ze liggen trapsgewijs op een berghelling en zijn verbonden door watervalletjes. Die zijn je natuurlijke hydromassage. Met de waterstralen op je schouders hoor je nog net de schreeuw van de apen en het gekwetter van de vogels. Het bovenste en heetste bad is rond de 50 graden Celsius, het onderste is 28 graden. Naast het heetste bad is een koeler bad, en de 50 graden zijn alleen maar te verdragen na een tijdje in het koele bad te hebben gelegen.
Loop volgens instructie zeven rondjes tegen de klok in met blote voeten over stenen in weer een ander badje: je natuurlijke voetmassage.

Modderbad
Naast deze warmwaterbaden is er ook geneeskrachtige modder die je - volgens de eigenaar - tien jaar jonger maken. Smeer je in, laat het een kwartier opdrogen en spoel het af. Inderdaad: zacht en glad voelt de huid nu aan.

Een ander mens
"Je komt hier als een ander mens vandaan", vertelde de eigenaar in het Spaans. Een ervaring rijker waren we zeker, en heerlijk ontspannen genoten we van de weg terug door dorpjes en koffieplantages. Ik heb die reis niet zo lekker geslapen als na de Hot Springs. Dromend van de maan en de jaguar in de vriendelijke Maya-onderwereld.

Info
In Copan kun je bij je hotel vragen naar deze Hot Springs. Er wordt een auto met chauffeur geregeld die je brengt en weer ophaalt. Wij betaalden voor de hele trip inclusief toegang tot de Hot Springs 25 US dollar per persoon. Het is zeker de moeite waard dit een keer te doen als je toch naar Copan gaat voor de prachtige Maya ruïnes.