West Honduras

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Hemelse hacienda

West Honduras,
Honduras


Toen de Maya’s hun monumentale tempels en altaren in Copán bouwden, hadden ze nooit kunnen bevroeden dat deze ruim 1000 jaar later het daglicht nog zouden verdragen. Inmiddels zijn we al bijna 1500 verder en worden de wonderlijke bouwsels nog dagelijks in het zonnetje gezet. En een van de beste plekken om die zon ‘s ochtends over de nalatenschap van de Maya’s op te zien komen is toch wel Haciënda San Lucas.

San Lucas is in vergelijking met de Copán Ruinas nog een baby. Maar na ruim 100 jaar het dal van Copán te hebben overzien, kan de Haciënda wel een en ander vertellen over de bewogen Honduraanse geschiedenis.

Wanneer je in de weelderige tuin van San Lucas zit, met Copán aan je voeten, hoor je de haciënda haar verhalen fluisteren. Verhalen die bewegen in de schaduw van de talloze kaarsen die bij het vallen van de duisternis ontbranden. Verhalen die lijken te komen uit de massieve, wit gepleisterde muren. Verhalen die worden omlijst door het gezang van tientallen vogelsoorten in de jungle.

Haciënda San Lucas is een magische plek. Een groene oase waar je je dag in Copán Ruinas aan je voorbij kunt laten schommelen. Een serene plek waar je je kunt terugtrekken in de prachtige tuin en zo nu en dan een blik naar beneden werpt om te kijken of de tempels er nog staan. Een plek waar blijvende herinneringen worden geboren. Dag op dag, al meer dan duizend jaar lang.

Haciënda San Lucas
Copán Ruinas, Honduras
T: +504 2651-4495
E: info@haciendasanlucas.com
W: [url="http://www.haciendasanlucas.com" target="_blank"]www.haciendasanlucas.com[/url]

Laat een reactie achter

2 reactie(s) bij "hemelse hacienda"

 • profile image comment
  Door Leeu• geplaatst op 23 Jun 2013 | 10:25:10

  mooie tip

  Bericht aangepast op 13:20:33
 • profile image comment
  Door Rhodaxx• geplaatst op 19 Jun 2013 | 12:01:43

  Mooi geschreven deze tip. Ik ben even op de site gaan kijken en het is idd. prachtig!

  Bericht aangepast op 16:33:25