Honduras vaccinatie

Een vaccinatie tegen gele koorts is in Honduras alleen verplicht als je in de zeven dagen voordat je in Honduras aankomt in een gele koortsland bent geweest. Ongeacht je verblijfsduur worden inentingen tegen hepatitis A en DTP aangeraden. Wanneer je van plan bent om langer dan drie maanden naar Honduras af te reizen, is het verstandig om je in te laten enten tegen hepatitis B, buiktyfus, rabiës en in sommige gevallen ook tuberculose.  

Informatie over Honduras

Meer Honduras inspiratie

'502074' door RobHoekstra '502074' door RobHoekstra

HondurasCaribische kust

HondurasCaribische kust

West bay beach Roatan

Voor wie van Caraïbische eilandjes houdt maar een keer iets anders wil kan ik Honduras aanraden. Voor de kust liggen de bay islands. Utila en Roatan zijn hiervan de grootste. Je komt er zeker wel andere toeristen tegen maar lang niet zoveel als op de bekendere eilanden. Amerikanen komen hier wel graag. Vooral om te duiken op het schitterende koraalrif wat voor de kust ligt. Dit is het strandje van West bay op het zuidwestelijke puntje van het eiland Roatan.

'498554' door corriedewinter '498554' door corriedewinter

HondurasCopán 

HondurasCopán 

Tempel van de...Maanj

We lopen vanuit Copan les ruinas, een klein stadje, ongeveer een kilometer naar de beroemde Mayanederzetting van Copan. De site is prachtig, we zien veel dankzij onze goede gids, die kwetsbare voorstellingen aanwijst met een veer. Het museum van Copan is fantastisch om te zien. Het is open aan de bovenkant. Je komt door een tunnel in de vorm van een slang binnen en daar doemt opeens deze rode tempel op. Het is een replica van een tempel, die onder nr 16 op de site is gevonden. Door een gangenstelsel is hij alleen voor archeologen bereikbaar. Normaal werden nieuwe tempels boven op de oude gebouwd, maar deze tempel was zo heilig, dat hij is begraven. Men heeft de tempel Rosalila genoemd. Rosalila is opgericht door Maan Jaguar, de tiende heerser van Copan in het jaar 571 nChr. In de tempel vind je de tombe van zijn voorganger, de vergoddelijkte stichter van een dynastie van zestien priester-koningen. Op de wanden zie je diverse religieuze voorstellingen. Op de verdieping van het museum waar ik nu sta zie je diverse voorwerpen uit de tempels, zoals een bank met inscripties, afbeeldingen van goden en heilige papegaaien. Je kunt nog hoger, dan kijk je echt bovenop de tempel.

'559370' door corriedewinter '559370' door corriedewinter

HondurasCaribische kust

HondurasCaribische kust

Heerlijk Honduras

Op onze reis door Midden-Amerika logeren we een paar dagen op Roátan, een van de Baai-eilanden zo'n 50 kilometer voor de kust van Honduras. Roatán is het grootst met een lengte van ongeveer 60 kilometer en een breedte van zo'n 8 kilometer. Het eiland heeft een prachtig strand en je kunt er perfect duiken en snorkelen. Roatán is een van de belangrijkste duikbestemmingen in Honduras en ligt aan de rand van het op een na grootste koraalrif ter wereld. Bijna alle hotels aan de kust hebben een duikwinkeltje, waar toeristen een duikuitrusting kunnen kopen of huren. Hier kun je vaak ook een onderwater tour boeken als je niet zelf de koraalriffen wilt verkennen. Met een instructeur ga je naar de zuidkant van het eiland, waar je schitterende riffen vindt. Sommige koralen zijn alleen op die plaats te vinden. Ook zwemmen er de mooiste vissen rond. Als je even iets anders wilt doen op het strand kun je bijvoorbeeld gaan paardrijden. Naast het strand zijn er prachtige bossen op het eiland te vinden. Hier leven veel bijzondere dieren en staan overal tropische bomen en planten. Geen zin in duiken of snorkelen? Ga dan kajakken! Hier zie je het haventje van La Ceiba waar de veerboot naar Roátan vertrekt.

Laat kaart zien

Laatste Honduras artikelen

Met onze reisgids Honduras ben je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en artikelen.

De mooiste ontdekkingen van Honduras

Op veel plekken in Honduras ben je nog een echte ontdekkingsreiziger. Of kun je in elk geval in alle stilte de mooiste ontdekkingen doen.

Op veel plekken in Honduras ben je nog een echte ontdekkingsreiziger. Of kun je in elk geval in alle stilte de mooiste ontdekkingen doen.