Tegucigalpa malaria

Is er malaria in Tegucigalpa en wat zijn de malaria gebieden Tegucigalpa? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Tegucigalpa, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Tegucigalpa. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Tegucigalpa verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Tegucigalpa om te zien of jouw Tegucigalpa reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Tegucigalpa is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Tegucigalpa

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Tegucigalpa.  

Informatie over Tegucigalpa

Beste foto's & tips van Tegucigalpa

'532634' door corriedewinter '532634' door corriedewinter

HondurasTegucigalpa

HondurasTegucigalpa

De bus naar...Tegucig

corriedewinter

Het is lang wachten bij de grensovergang van Nicaragua naar Honduras in de buurt van Danli. De vrachtwagens staan in dikke rijen opgesteld en wij staan daar met ons eenvoudige busje tussen. We zijn op weg naar Tegucigalpa, de hoofdstad, waar we meteen het vliegtuig zullen nemen naar het eiland Roatan, waar je de mooiste koraalriffen hebt die ik tot nu toe heb gezien. Deze bussen gaan ook naar de stad, natuurlijk zijn ze volgeladen met alles wat mensen maar nodig kunnen hebben, zoals groente en andere handelswaar. Het zijn oude Amerikaanse schoolbussen maar ze doen het goed en zijn hier niet overvol. Honduras en zeker Tegucigalpa is niet zo populair onder toeristen omdat het er gevaarlijk zou zijn. In het verleden waren er criminele bendes actief en nog in 2013 reden militairen mee in de stadsbussen om overvallen tegen te gaan. Er wordt wel hard gewerkt om het land veiliger, schoner en netter te maken. Zo komt er bijvoorbeeld een extra werf voor cruiseschepen en duurzaamheid krijgt ook aandacht. Ik hoop het, want het land verdient het.

'531220' door RobHoekstra '531220' door RobHoekstra

HondurasTegucigalpa

HondurasTegucigalpa

Gezellig Tegucigalpa

RobHoekstra

Als ik schrijf dat Tegucigalpa absoluut een bezoek waard is dan zou ik liegen. Ben er twee dagen geweest en vond dat meer dan genoeg destijds. Het is een van de weinige plekken waar ik me tijdens het reizen niet altijd helemaal "veilig" heb gevoeld. Gelukkig kent Honduras naast zijn hoofdstad genoeg andere plekken die een bezoek meer dan waard zijn vind ik.

'270047' door PLavrijsen '270047' door PLavrijsen

HondurasTegucigalpa

HondurasTegucigalpa

Hoogspanning

PLavrijsen

Twee mannen proberen in deze wirwar van stroomdraden orde in de chaos te scheppen. Maar aan de blik te zien gaat dat nog wel even duren.

Laat kaart zien

Laatste Tegucigalpa artikelen

Le-vens-gevaarlijk: ’s werelds beruchtste luchthaven

Dit vliegveld vormde het decor voor vele zware crashes. Pas geleden nog brak er een privéjet in drieën tijdens de landing. Wij slaan een vlucht naar deze hoofdstad tóch effe over.

Dit vliegveld vormde het decor voor vele zware crashes. Pas geleden nog brak er een privéjet in drieën tijdens de landing. Wij slaan een vlucht naar d...