Caribische kust

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Heerlijk Honduras

Caribische kust,
Honduras


Op onze reis door Midden-Amerika logeren we een paar dagen op Roátan, een van de Baai-eilanden zo'n 50 kilometer voor de kust van Honduras. Roatán is het grootst met een lengte van ongeveer 60 kilometer en een breedte van zo'n 8 kilometer.
Het eiland heeft een prachtig strand en je kunt er perfect duiken en snorkelen. Roatán is een van de belangrijkste duikbestemmingen in Honduras en ligt aan de rand van het op een na grootste koraalrif ter wereld. Bijna alle hotels aan de kust hebben een duikwinkeltje, waar toeristen een duikuitrusting kunnen kopen of huren. Hier kun je vaak ook een onderwater tour boeken als je niet zelf de koraalriffen wilt verkennen. Met een instructeur ga je naar de zuidkant van het eiland, waar je schitterende riffen vindt. Sommige koralen zijn alleen op die plaats te vinden. Ook zwemmen er de mooiste vissen rond.
Als je even iets anders wilt doen op het strand kun je bijvoorbeeld gaan paardrijden. Naast het strand zijn er prachtige bossen op het eiland te vinden. Hier leven veel bijzondere dieren en staan overal tropische bomen en planten.
Geen zin in duiken of snorkelen? Ga dan kajakken!

Hier zie je het haventje van La Ceiba waar de veerboot naar Roátan vertrekt.