Caribische kust malaria

Is er malaria in Caribische kust en wat zijn de malaria gebieden Caribische kust? Dit is belangrijk om te weten want malaria is een ernstige infectieziekte die in grote delen van Afrika, Azie en Zuid-Amerika voorkomt. Ga je naar Caribische kust, dan is het belangrijk je op de hoogte te stellen van het actuele advies malaria Caribische kust. Het malaria advies kan van gebied tot gebied in Caribische kust verschillen en veel landen hebben een malaria seizoen. Bekijk de malaria kaarten Caribische kust om te zien of jouw Caribische kust reis zich afspeelt in een gebied waar malaria voorkomt. In sommige landen zijn malariamuggen resistent voor bepaalde malariamedicijnen.

Bescherm je tegen malaria

Belangrijk is te weten dat malariamuggen steken van zonsondergang tot zonsopgang. Draag daarom ’s avonds altijd kleding die je armen en benen bedekken. Smeer op onbedekte lichaamsdelen muggenwerende middelen zoals DEET en slaap ’s nachts onder een met antimuggenmiddel geïmpregneerde muggennet. Vertrouw niet klakkeloos op de klamboe die al in je kamer hangt. Beter is om er zelf een mee te nemen. Zie hier goede voordelige klamboes. Welke malariamedicijnen tegen malariaparasieten je moet slikken hangt af van de bestemming. Grofweg zijn er drie te onderscheiden: Malarone, Lariam en Paludrine. Voor het beste malaria advies Caribische kust is het belangrijk om een reizigersgeneeskundig huisarts of een vaccinatiekliniek te contacten.

Actueel malaria advies Caribische kust

Zie hier het actuele advies of er malaria voorkomt in Caribische kust.  

Informatie over Caribische kust

Beste foto's & tips van Caribische kust

'502074' door RobHoekstra '502074' door RobHoekstra

HondurasCaribische kust

HondurasCaribische kust

West bay beach Roatan

RobHoekstra

Voor wie van Caraïbische eilandjes houdt maar een keer iets anders wil kan ik Honduras aanraden. Voor de kust liggen de bay islands. Utila en Roatan zijn hiervan de grootste. Je komt er zeker wel andere toeristen tegen maar lang niet zoveel als op de bekendere eilanden. Amerikanen komen hier wel graag. Vooral om te duiken op het schitterende koraalrif wat voor de kust ligt. Dit is het strandje van West bay op het zuidwestelijke puntje van het eiland Roatan.

'559370' door corriedewinter '559370' door corriedewinter

HondurasCaribische kust

HondurasCaribische kust

Heerlijk Honduras

corriedewinter

Op onze reis door Midden-Amerika logeren we een paar dagen op Roátan, een van de Baai-eilanden zo'n 50 kilometer voor de kust van Honduras. Roatán is het grootst met een lengte van ongeveer 60 kilometer en een breedte van zo'n 8 kilometer. Het eiland heeft een prachtig strand en je kunt er perfect duiken en snorkelen. Roatán is een van de belangrijkste duikbestemmingen in Honduras en ligt aan de rand van het op een na grootste koraalrif ter wereld. Bijna alle hotels aan de kust hebben een duikwinkeltje, waar toeristen een duikuitrusting kunnen kopen of huren. Hier kun je vaak ook een onderwater tour boeken als je niet zelf de koraalriffen wilt verkennen. Met een instructeur ga je naar de zuidkant van het eiland, waar je schitterende riffen vindt. Sommige koralen zijn alleen op die plaats te vinden. Ook zwemmen er de mooiste vissen rond. Als je even iets anders wilt doen op het strand kun je bijvoorbeeld gaan paardrijden. Naast het strand zijn er prachtige bossen op het eiland te vinden. Hier leven veel bijzondere dieren en staan overal tropische bomen en planten. Geen zin in duiken of snorkelen? Ga dan kajakken! Hier zie je het haventje van La Ceiba waar de veerboot naar Roátan vertrekt.

'157507' door dannybianca '157507' door dannybianca

HondurasCaribische kust

HondurasCaribische kust

Traditionele kledij

dannybianca

Deze hondurese man was gezellig wat aan het trommelen.

Laat kaart zien

Laatste Caribische kust artikelen

De mooiste ontdekkingen van Honduras

Op veel plekken in Honduras ben je nog een echte ontdekkingsreiziger. Of kun je in elk geval in alle stilte de mooiste ontdekkingen doen.

Op veel plekken in Honduras ben je nog een echte ontdekkingsreiziger. Of kun je in elk geval in alle stilte de mooiste ontdekkingen doen.