Caribische kust

De mooiste ontdekkingen van Honduras image De mooiste ontdekkingen van Honduras image De mooiste ontdekkingen van Honduras image

Op veel plekken in Honduras ben je nog een echte ontdekkingsreiziger. Of kun je in elk geval in alle stilte de mooiste ontdekkingen doen.

Puur avontuur: raften in Nationaal Park Pico Bonito. Foto: Tom van der Leij / Columbus Travel
Puur avontuur: raften in Nationaal Park Pico Bonito. Foto: Tom van der Leij / Columbus Travel (© Columbus Travel 2015)


Ga raften op een Indiana Jones-rivierIn Nationaal Park Pico Bonito, dat vernoemd is naar een 2435 meter hoge berg, loop je dwars door de nevelwouden. Als je eenmaal over een hangbrug bent gelopen die zo uit Indiana Jones lijkt te zijn gehaald, is het nog ruim twee uur hiken naar de maar liefst 76 meter hoge waterval El Bejuco. Met enig klauter- en klimwerk over spekgladde rotsen sta je eronder. Veiliger is het om afkoeling te zoeken in de rivier. Duik een raft in en stort de Rio Cangrejal af. Dit is een van de beste plekken van Midden-Amerika om te wildwaterraften –  je kunt je er achter je oren laten wassen in rapids van de derde, vierde en zelfs vijfde klasse. ‘s Avonds laat je je bijpraten over de regio door Mr Honduras himself, John Dupuis, de uiterst behulpzame eigenaar van de ecolodge Villa de Soledad.Ga op Expeditie MiskitokustAls local en oude rot in het vak kent gids Jorge Salaverri als geen ander de mooiste plekken van de uitgestrekte en onontgonnen Miskitokust. Het is een aardige onderneming om te vliegen of varen naar de immense, grensoverschrijdende regio aan de noordoostzijde van het land, maar dat betaalt zich ter plekke ruimschoots terug. Op een vijfdaagse expeditie met Salaverri kom je in contact met de inheemse bewoners, de Miskito en Pech, en wandel en peddel je door de Río Plátano Biosphere Reserve, een Werelderfgoed van Unesco. Je verkent daarbij verschillende ecosystemen, waaronder stranden, mangroven, lagunes en tropisch regenwoud. Onderweg probeer je zoogdieren als tapirs, kapucijnluiaards en reuzenmiereneters, naast honderden vogelsoorten, te spotten.Duik voor een habbekratsBijna nergens ter wereld haal je je duikbrevet zo goedkoop als op het ultrarelaxte eilandje Utila, van beginners- tot instructeurniveau. Verblijf in een boomhut van de Mango-Inn en vaar elke dag uit met de geelblauwe boten van Utila Dive Centre, het oudste en beste duikcentrum op het eiland. Rondom het eiland liggen zeer uiteenlopende duikplekken:  ondiepe met kleurrijke koralen en diepe met haaien en pijlstaartroggen. Als je geluk hebt spot je de grootste vis ter wereld, de walvishaai. Dit deel van de Caribische Zee is een van de weinige plekken op aarde waar je het hele jaar door kans maakt deze reusachtige planktoneter tegen het lijf te zwemmen. Na een drukke dag duiken, wandel je langs de houten huisjes, duikscholen en restaurantjes aan de boulevard van het eiland richting Kevin Ingwersen, alias Captain Morgan. Laat je aan de bar van zijn Pirates Bay Inn Hotel op de hoogte brengen over  moordende piraten, verleidende zeemeerminnen, schatduikende rovers en andere in mindere of meerdere mate historische figuren op het eiland.
Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

Caribische kust thumbnail

Caribische kust

Highlight #3
van Honduras
Voor wie van Caraïbische eilandjes houdt maar een keer iets anders wil is Honduras een goeie aanrade...
Populaire highlights van Honduras
Toon meer highlights