Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld image
Marieke2802

Dit zijn de gevaarlijkste landen ter wereld

Er zijn altijd landen die de meeste toeristen liever vermijden. In deze landen heerst bijvoorbeeld een grimmige sfeer tijdens de nachturen, je kan er als vrouw niet alleen over straat of het land staat bekend om corrupte bendes die het voornamelijk op rijke westerse toeristen gemunt hebben. Columbus Travel zet de 10 gevaarlijkste landen voor je op een rij.



Kinderen spelen hier grenswacht en doen alsof reizigers gevaarlijke misdadigers zijn. Helaas is dit spel realiteit in Honduras. (Foto: Columbus Reisreporter corriedewinter)


 


Elk jaar worden er door verschillende instanties onderzoek gedaan naar de veiligheid in landen wereldwijd. Bij zo’n onderzoek word voornamelijk gekeken naar oorlogen in het land, gewapende conflicten, misdaden, moorden, het percentage gevangenen en de kans op terroristische aanslagen. Sommige landen staan af en toe in het lijstje, maar andere landen blijven elk jaar weer ‘goed’ scoren. Deze landen worden daardoor vaak afgeraden door instanties zoals het ministerie van Buitenlandse Zaken. Helaas ontvangen deze landen daardoor veel minder bezoekers, terwijl de natuur en cultuur vaak adembenemend zijn in deze landen. We willen deze zeker ook niet afraden, maar wees op je hoede in deze landen. 


 


De volgende cijfers zijn gebaseerd op het aantal moorden per 100.000 mensen:


1. Honduras 103,9 


2. Venezuela 57,6


3. Jamaica 45,1


4. Belize 44,7


5. El Salvador 43,9


6. Colombia 43,9


7. Guatemala 39,9


8. Lesotho 37,5


9. Zuid Afrika 35,7


10. Trinidad en Tobago 35.3 


 




Venezuela is prachtig, maar wees op je hoede! (Foto: Columbus Reisreporter primavera31)