Haïti Artikelen & Blogs

Reisnieuws

Orkaan Hanna teistert Haïti

Gepubliceerd: 05 sep 2008 0
Nauwelijks na storm Gustav heeft orkaan Hanna het Caribisch gebied bereikt. Vooral Haïti heeft het maandag en dinsdag zwaar te verduren gehad. Inmiddels is het dodental opgelopen tot 136 mensen.
Bewoners verliezen alles
In de stad Gonaïves heeft de orkaan genadeloos toegeslagen. Dagenlang stond de stad onder water en de 250 duizend bewoners zijn op zoek naar eten en drinken nu het water gezakt is. In 2004 is Gonaïves ook al getroffen door een orkaan. Hierbij kwamen door modderstromen tweeduizend mensen om het leven. Haïti behoort tot de armste landen ter wereld en veel bewoners zijn dan ook alles kwijtgeraakt wat ze bezaten.
Autoriteiten doen al het mogelijke om voedsel en andere hulpgoederen naar de Haïtianen te brengen maar ze beschikken over te weinig middelen en worden gehinderd door het water.
Het natuurgeweld is voorlopig nog niet voorbij, de volgende orkaan Ike is al in aantocht.

Negatief reisadvies
Het ministerie van Buitenlandse Zaken geeft een negatief reisadvies. Niet-essentiële reizen worden ontraden. Er geld al langer een negatief reisadvies voor Haïti vanwege de overvallen, ontvoeringen en moorden die er plaatsvinden.


Foto: Schaduw gevonden, Haïti door Hans_v_d.reisreporter.nl
deel dit artikel met je vrienden:
 

Laat een reactie achter

Er zijn nog geen reacties achter gelaten.

log in met je Reisreporter account of met Facebook als je zelf een reactie wilt achterlaten.

Meer Haïti artikelen

Door: Marlou Saris
Video: Haïti op haar mooist

Bij Haïti denken we al snel aan aardbevingen, armoede, sloppenwijken en geweld. Zonde, want zo wordt de rijke geschiedenis en prachtige natuur van dit Caraïbische eiland makkelijk vergeten. Gelukkig is er dit prachtige filmpje om ons daaraan te herinneren.

Bij Haïti denken we al snel aan aardbevingen, armoede, sloppenwijken en geweld. Zonde, want zo wordt de rijke geschiedenis en prachtige natuur van dit...

Door: Christa Klop
Vliegen naar Haïti kan weer

Vluchten van en naar Haïti kunnen weer geboekt worden. Aanstaande vrijdag vliegen er weer commerciële vluchten van en naar het vliegveld van Port-au-Prince, de hoofdstad van Haïti.

Vluchten van en naar Haïti kunnen weer geboekt worden. Aanstaande vrijdag vliegen er weer commerciële vluchten van en naar het vliegveld van Port-au-P...