Westkust Guatemala beste reistijd

Het weer aan de westkust Westkust Guatemala

Of je nu op zoek bent naar cultuur, een bijzondere verre reis of juist een actieve vakantie in de planning hebt: op reis wil je goed weer.  Daarom is het handig om vooraf het actuele vooruitzicht voor de westkust Westkust Guatemala te bekijken om niet overvallen te worden door slechte weersomstandigheden.
Wil je weten wat het klimaat en de weersverwachting is aan de westukst van Westkust Guatemala? Hieronder vind je de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, zodat je weet of je moet rekenen op regen of zonneschijn. Zo ga je altijd voorbereid op reis. 
 

Beste reistijd voor de westkust van Westkust Guatemala

* De oranje vlakjes geven de beste reistijd weer

 

 De gemiddelde temperatuur en neerslag aan de westkust van Westkust Guatemala:Wie zich niet laat afschrikken door een heftige stortbui gevolgd door een strak blauwe lucht, ontdekt de westkust van Westkust Guatemala tijdens het regenseizoen tussen mei en september. Onaangenamer is in deze tijd de verstikkende hitte in het kustgebied. Wil je zowel van de hooglanden als van de kust optimaal genieten, vertrek dan tussen november en april.


Reisadvies
Voor Westkust Guatemala geldt een positief reisadvies, maar wees waakzaam.

Feestdagen
30 juni Dag van het Leger, 15 september Onafhankelijkheidsdag, 20 oktober Dag van de Revolutie.

Alle beste reistijden in handige pocket
Wil je te allen tijde op de hoogte zijn van de beste reistijden van alle landen wereldwijd? Dan kun je niet zonder de supercompacte Columbus Reisplannerpocket. Hierin vind je de beste reistijd per land, de gemiddelde temperatuur en neerslag per maand, wanneer het regenseizoen valt, wanneer het warm en koud is en wanneer de feestdagen vallen. Zo heb je de wereldwijde weersverwachting in je broekzak! Neem een Columbus Travel abonnement en ontvang gratis de Columbus Reisplanner t.w.v. € 12,95.  

 

Informatie over Westkust Guatemala

Beste foto's & tips van Westkust Guatemala

'177098' door Ric '177098' door Ric

GuatemalaWestkust Guatemala

GuatemalaWestkust Guatemala

Verlaten strand van..

Ric

prachtig zwart zand strand in Guatemala..zeker een bezoek waard

'147371' door aafkemarije '147371' door aafkemarije

GuatemalaWestkust Guatemala

GuatemalaWestkust Guatemala

Lago de Atitlan

aafkemarije

Jongeren uit één van de kleine dorpjes rond het Atitlan meer vermaken zich op hun eigen manier bij het water.

'525531' door Jeanne '525531' door Jeanne

GuatemalaWestkust Guatemala

GuatemalaWestkust Guatemala

Spannende terugtocht

Jeanne

We varen terug van Livingstone naar Rio Dulce, ineens lijkt het weer om te slaan, het water spat over de boot en de wolken pakken zich samen boven onze hoofden. De bootsman gaf extra gas want het kon nog weleens flink gaan spoken en dan kun je maar beter niet op het water zijn, heel verstandig!!

Laat kaart zien