Quetzaltenango

Quetzaltenango is qua inwoneraantal de tweede stad van Quetzaltenango. De stad is gelegen in een dal op een hoogte van 2333 meter boven zeeniveau en wordt omgeven door vulkanen. In het naastgelegen dorpje Salcaja ligt het oudste kerkje van Centraal-Amerika.

Informatie over Quetzaltenango

Beste foto's & tips van Quetzaltenango

'260004' door celasmaya '260004' door celasmaya

GuatemalaQuetzaltenango

GuatemalaQuetzaltenango

Beleef de Maya cultuu

celasmaya

Quetzaltenango is de tweede grote stad van Guatemala, en de bevolking bestaat voor de meerderheid uit afstammelingen van de Maya cultuur. Hier is dan ook veel typische kledij te zien in de straten, veel mensen spreken een Maya-taal, en ook worden er Mayaceremonies zoals deze gehouden. Op Spaans scholen hebben toeristen de kans om zelf een ceremonie bij te wonen!

'288874' door Rsteeghs '288874' door Rsteeghs

GuatemalaQuetzaltenango

GuatemalaQuetzaltenango

Straten van Xela

Rsteeghs

De straten van Xela (oftewel Quetzaltenango) zijn erg leuk om doorheen te wandelen. Overal zie je bontgekleurde mensen, gebouwen, winkels en kraampjes. En niet te vergeten de Chickenbussen (oude Amerikaanse schoolbussen die na afgekeurd te zijn in Amerika hun oude dag doorbrengen in Midden Amerika). Deze foto zag ik “aankomen”, ik kon nog net op tijd mijn camera in gereedheid brengen om de bus en de vrouw met haar koopwaar op haar hoofd in de uiterste hoeken in beeld te krijgen, wat ik wilde. Mazzel! Het was alleen een beetje lastig scherpstellen op beide hoeken ;-) en ik riskeerde overreden te worden, want ik moest op straat gaan staan om alles in een mooie naar achter weglopende lijn te krijgen.

'278347' door Rsteeghs '278347' door Rsteeghs

GuatemalaQuetzaltenango

GuatemalaQuetzaltenango

Verse tortillas

Rsteeghs

In Guatemala bakken ze op iedere hoek van de straat verse tortilla’s. Deze dames uit Quetzaltenango (Xela) maakten bloemtortilla’s (ik heb ze eerst uitgeprobeerd voordat ik deze foto maakte), maar vaker worden ze van maïs gemaakt. Ze worden gegeten met kidney bonen, bonenpure, witte kaas, room, tomaat, ei en eventueel vlees. Heerlijk als snack, maar ook als volledige maaltijd, bijvoorbeeld ’s ochtends als ontbijt. Je denkt vast: daar begin ik niet aan, veel te zwaar op de maag, maar echt, het is een fantastisch gerecht om de dag goed mee te beginnen!

Laat kaart zien