Peten

Reisgids

Beste reistijd

Foto's

Praktisch

Flores – Guatemala – motormuizen

Peten,
Guatemala


Net aangekomen in ons hotel in Flores, waar we tot de ontdekking komen dat onze toch al zeer ruime kamer ook nog een balkon heeft.
De houten fauteuils nodigen uit om plaats te nemen, dus we nemen het er van ;)
Al snel heb ik genoeg fraaie fotowaardige zaken gezien en verruil ik de fauteuil voor een staanplaats aan de reling van het balkon. Ik maak wat foto’s van het meer van Péten, de bootjes en boten die erover varen en het uitzicht aan de overkant.
Dan trekt geronk mijn aandacht. Beneden zie ik naast de tuk tuk’s, twee motoren, twee scooters en een auto de hoofdweg langs het water passeren. Het blijken de motoren te zijn die het geronk veroorzaken. Vooral de dames op de voorste motor vond ik er stoer uitzien, het was dat de tuk tuk voor hen er een slakkentempo op na hield, anders had de bestuurster graag het tempo wat opgevoerd.

Tijdens de laatste dag van het Patroonsfeest van Santa Elena bleek dat de bewoners van Flores en omgeving echte motorliefhebbers zijn. Na een grote processie, een feestmaal bij de eetstalletjes langs de kade en de vuurwerkshow, is het tijd om naar huis te gaan. In grote getallen klommen hele gezinnen op hun motor. Vader achter het stuur, oudste zoon of dochter op de tank, moeder achterop met jongste zoon of dochter op schoot. Echte motormuizen dus in Flores ;)